Ticker

6/recent/ticker-posts

Mărite Simbol!

Ion BĂLAN

Mărite Simbol, tu care măsori de peste un secol în secundele timpului mersul prin istorie al Brăilei, n-ai obosit? Dar tu eşti nemuritor? Am înţeles că eşti puţin cam trist? Când priveşti Dunărea nu mai vezi portul plin de vapoare care pleacau încărcate cu mărfuri şi altele care acostau aducând mirodenii de pe alte meleaguri la Brăila, supranumită Perla Dunării de Jos. Aici era bursa grâului unde se stabilea preţul pentru Europa.

Cred că eşti trist când priveşti Marele Bărăgan cu păşunile lui din care lipsesc tot mai mult holdele, cu mirosul de pâine în spic. Nu mai vezi numeroasele turme, cu celebri mocani ai marelui Bărăgan, tărâm de atâtea mituri, legende şi poveşti. Bărăganul e poarta de intrare a veacurilor în eternitate - spunea un fiu al Brăilei supranumit Prinţul Metaforei.

La mulţi ani şi drum bun Măreţe Simbol, prin clipele de timp care vor bate în continuare secole în inima ta de brăilean. Un drum de secole prin istoria Brăilei Regina dintre sălcii şi salcâmi,în care au încăput aproape toate naţiile şi bisericile lumii - cum spunea un alt mare fiu al Brăilei.

Măreţe Simbol, sigur va sosi curând ziua în care Brăila va redeveni Perla Dunării de Jos şi poate chiar o Capitală Culturală a Europei! Tu, Măreţe Simbol, te-ai născut şi vei rămâne în veci brăilean, în inima căruia va bate mereu în secunde mersul prin istorie al Brăilei!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii