Ticker

6/recent/ticker-posts

O seara muzicala - a orchestrei Filarmonice George Cavadia Braila

Virgil ANDRONESCU

Institutia Publica de Spectacole Lyra din Braila a prezentat publicului, luni 15 februarie 2016, incepand cu orele 18:30, "O seara muzicala" a orchestrei Filarmonice "George Cavadia" Braila.

La pupitrul dirijoral s-a aflat dirijorul Stefan Lupu, iar pe scena au urcat soprana Elena-Cerasela Popa care a fost acompaniata de pianista Raluca Ciuca. Repertoriul a fost unul divers - Divertisment in Si b major KV 137 de W.A.Mozart; Aria Martei din Opera ,,Lasati-ma sa cant" de Gherase Dendrino; Serenada pentru orchestra de coarde de Sir Edward Elgar; Aria Leonorei din Opera ,,Forta destinului" de G. Verdi; Tango ,,Parfum de femeie" de Astor Piazzolla; ,,Tango" de Isac Albeniz; Aria Contesei Marita" din Opera ,,Contesa Marita" de Emmerich Kalman; ,,Underground Tango" de Goran Bregovic; ,,Vissi d'Arte" din Opera ,,Tosca" de G. Puccini; ,,Salut d'Amour" de Sir Edward Elgar, recitaluri care au incantat publicul ce a umplut pana la refuz sala "Nicu Teodorescu".

Acesta seara a reprezentat un nou inceput pentru Institutia Muzicala ,,Lyra" din Braila in ceea ce inseamna reconstructia unei noi Orchestre Filarmonice in orasul de la Dunarea, o reinnodare a unei vechi si glorioase istorii in cee ce a inseamnat muzica culta pe acete meleaguri!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii