Ticker

6/recent/ticker-posts

CUSĂTURI TRADIŢIONALE. TEHNICĂ ŞI ÎNDEMÂNARE

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi,în parteneriat cu Şezătoarea „Dunărea de Jos” Galaţi, vă invită joi, 7 iulie 2016,ora 17, să luaţi parte la șezătoarea cu tema:  CUSĂTURI TRADIŢIONALE. TEHNICĂ ŞI ÎNDEMÂNARE.

Printre modalităţile de ornamentare a materialelor textile de uz casnic sau de portpopular, acul cu fir, mai mult sau mai puţin preţios, prezintă marele avantajde a avea o paletă largă de tehnici de execuţie, de la simpla însăilătură albă,până la cusături decorative poliforme.

Tehnicile de cusut au apărut odată cu îmbrăcămintea, cusăturile de bază având o utilizare generală, pentru prinderea părţilor componente. Cusăturile ornamentale fac diferenţa, apărând ca un gendecorativ, care presupunea foarte multă îndemânare,permiţând realizarea unor deosebiri semnificative, în funcţie de statutul fiecăruia în societate -  afirma muzeograf Ionela Daniela Antohe.

Astfel de cusături tradiţionale, realizate cu un talent deosebit, vă invităm să vedeţi şi în cadrul şezătorii, care se va desfăşura la Muzeul„Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi.  

Birou Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii