Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul literar ”Pod peste generații”

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila în colaborare cu Cenaclul literar ”Casa Speranței”, organizează în cursul anului 2017 concursul de proză scurtă, poezie și teatru scurt ”Pod peste generații”. Scopul declarat al concursului este acela de a fi ”o contribuție la sărbătorirea aniversării Centenarului Marii Uniri din 1 Decembrie 1918”.

Concursul, care are o tematică diversă, se adresează atât brăilenilor cât și tuturor creatorilor indiferent de domiciliu și are trei secțiuni: nepoți, părinți, bunici. Lucrările se transmit prin poștă pe adresa C.A.R.P. Brăila sau prin e-mail până la data de 1 iunie 2017. Juriile desemnate vor selectata creațiile, în perioada 1 iunie-31 decembrie 2017, iar festivitatea de premiere a câștigătorilor va fi comunicată ulterior, dată la care va avea loc și lansarea  volumului ”Pod peste generații” care va cuprinde lucrările selecționate.


Detalii în regulamentul concursului:

Concurs literar ”Pod peste generații” - regulament

Art. 1. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila, în colaborare cu Cenaclul literar ”Casa Speranței”, înființat prin decizia nr. 12/23.03.2016 a Consiliului director, organizează concursul de proză scurtă, poezie și teatru scurt ”Pod peste generații”.
Art. 2. Concursul se dorește a fi o contribuție la sărbătorirea aniversării Centenarului Marii Uniri din 1 Decembrie 1918.
Art. 3. Concursul se adresează brăilenilor și tuturor creatorilor indiferent de domiciliu (țară sau din diaspora) și se organizează pe următoarele secțiuni:
a) Secțiunea Nepoți pe categorii de vârstă astfel:
- elevi, ciclul primar
- elevi, ciclul gimnazial
- elevi, ciclul liceal
b) Secțiunea Părinți - toate vârstele
c) Secțiunea Bunici - toate vârstele
Art. 4. Scopul concursului este de a stimula creativitatea literară indiferent de vârstă și de a pune o temeinică temelie iubitorilor de lectură.
Art. 5(1) Tematica lucrărilor poate fi diversă și revine în sarcina participanților.
(2) Lucrările vor conține 3-5 pagini de text scris în Times New Roman 12, format A5, cu diacritice.
(3) Creațiile vor fi înaintate prin poștă pe adresa C.A.R.P. ”Ana Aslan” Brăila, str. Nicolae Bălceascu nr. 10 sau prin e-mail carpbraila@yahoo.com, cu mențiunea ”Pentru concursul literar”, până la data de 01.06.2017.
(4) Corespondența va cuprinde date de identificare și contact (nume, prenume, adresă, e-mail, telefon, vârstă, iar pentru elevi clasa).
Art. 6. În perioada 01 iunie-31 decembrie 2017, Cenaclul literar ”Casa Speranței”, prin juriile desemnate pe fiecare secțiune, va selecta lucrările după valoarea lor literară și va propune premii și mențiuni, activitate ce va fi coordonată de domnul Jenică Chiriac, ales director de concurs în plenul cenaclului.
Membrii Cenaclului ”Casa Speranței” vor putea acorda, cu titlul de premiu, cărți din creațiile proprii, cu autograf.
Art. 7. Creațiile selecționate vor fi publicate în volum prin grija Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila.
Data festivității de premiere și lansarea volumului ”Pod peste generații” se va stabili și comunica ulterior în funcție de graficul manifestărilor dedicate Marii Uniri, întocmit pe plan local.
Art. 8. Agenții economici, ONG-urile, instituțiile, fundațiile, persoanele fizice pot acorda premii speciale concurenților care dovedesc originalitate și talent în dezvoltarea temelor propuse.
Reprezentanții acestor entități vor figura în volumul ”Pod peste generații”.
Art. 9. Prezentul regulament a fost aprobat în ședința cenaclului din 21 septembrie 2016 și validat prin decizia nr. 18/11.10.2016 a Consiliului director al Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii