Ticker

6/recent/ticker-posts

MĂRTURII ARHEOLOGICE RECENT DESCOPERITE PE TERITORIUL JUDEŢULUI GALAŢI și PREZENŢE CUCUTENIENE ÎN NORDUL JUDEŢULUI GALAŢI

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi vă invită joi, 22 decembrie 2016, începând cu ora 13 la un dublu eveniment organizat de muzeografii Costel Ilie, dr. Tudor Mandache şi dr. Adrian Adamescu:

- vernisajul expoziţiei "Mărturii arheologice recent descoperite pe teritoriul judeţului Galaţi";
     
Cercetările arheologice efectuate de către specialiștii de la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galați şi Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, în siturile din județul Galați, au scos la iveală numeroase mărturii arheologice care au îmbogățit patrimoniul celor două instituții.
     
În siturile de la Negrileşti şi Cavadineşti au fost descoperite materiale ceramice, obiecte din metal, unelte din os, mărturii care se încadrează cronologic în perioada timpurie a epocii bronzului, sfârșitul mileniului al II-lea a. Chr. (cultura Noua-Sabatinovka-Coșlogeni), precum și în secolul IV p. Chr (cultura Sântana de Mureș-Cernajacov).

- vernisajul expoziţiei "Prezenţe cucuteniene în nordul judeţului Galaţi" care își propune să puncteze aspecte ale culturii materiale specifice culturii Cucuteni. Astfel, vor fi prezentate descoperiri arheologice din siturile cercetate sistematic de la Berești și Toflea, judeţul Galați; primul excavat de Ion T. Dragomir, iar al doilea de Marilena Florescu și Mircea Nicu.
           
Piesele reunite în cadrul acestei expoziții fac parte din patrimoniul Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci și din colecția de arheologie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii