Ticker

6/recent/ticker-posts

Corul mixt „Trison” din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila la Festivalul Coral Internaţional de la Ohrid, Macedonia

Corul mixt „Trison” din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a participat, cu succes, la Festivalul Coral Internaţional de la Ohrid, Macedonia.

Corul mixt „Trison“ din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Brăila, dirijat de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu, a obţinut Premiul al III-lea la cea de a X-a ediţie a Festivalului Coral Internaţional de la Ohrid, Macedonia.

Desfăşurată în perioada 24-28 august 2017, manifestarea a reunit 26 de coruri din 10 ţări, şi anume: Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Cehia, Cipru, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Turcia. Din ţara noastră au mai fost prezente alte trei ansambluri din Târgovişte, Târgu-Neamţ şi Oradea.

La concursul propriu-zis, desfăşurat pe 26 august în Diamond Hall din Hotel „Gorica”, în condiţiile unei competiţii foarte puternice, Corul mixt „Trison” din Brăila a interpretat şase piese (Myr Da Tsary, Mă dusei în târg la moţi, Jubilate, Ejdi Nedo, Rum Dum Dum şi Sârba pe loc), întreaga prestaţie fiind foarte bine apreciată de juriul concursului compus din cinci distinși specialişti în domeniu, dar şi de publicul avizat, aflat în număr mare.

Pe parcursul manifestării, Corul brăilean a mai fost invitat să concerteze şi în alte locaţii unde a primit, permanent, aprecieri şi aplauze din partea audienţei. Astfel, pe 24 august, pe lângă participarea la festivitatea de deschidere oficială a festivalului, Corul a fost invitat să concerteze în parcul central al oraşului Ohrid, pentru ca în ziua următoare să susţină un recital de muzică sacră în Biserica Sf. Chiril şi Metodie, iar pe 27 august un microrecital în cadrul concertului folcloric programat de organizatori.

Luni, 28 august, în Diamond Hall din Hotelul „Gorica” Ohrid a avut loc festivitatea în cadrul căreia au fost acordate diferite premii şi altor ansambluri participante, marele trofeu fiind înmânat Corului de Cameră „Felix Nowowiejski” al Academiei de Muzică din Bydgoszcz, Polonia.

Profesorii dirijori şi membrii Corului aduc mulţumiri Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” şi Consiliului Judeţean Brăila pentru sprijinul acordat prin susţinerea cheltuielii cu transportul dus-întors, precum şi Parohiei „Naşterea Domnului” din Brăila, în special părintelui paroh Costel Vatră, pentru binecuvântarea participării şi pentru pachetele cu alimente destinate drumului.

La rândul său, conducerea Şcolii felicită Corul mixt „Trison” şi pe dirijorii săi, participanţi meritorii la această amplă manifestare internaţională, asigurându-i de susţinerea sa permanentă pentru promovarea culturii naţionale în ţară şi în străinătate.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii