Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul Internațional de Teatru Independent Undercloud

Ediția aniversară a Festivalului Internațional de Teatru Independent Undercloud va prezenta la București, în perioada 22-31 august, peste 40 de spectacole românești, invitate sau în competiție, producții străine, spectacole-lectură și conferințe.

Directorul executiv al festivalului a mărturisit că în premieră la București a sosit, cu trei spectacole, și compania de teatru MASH, din Israel, o trupă foarte cunoscută la nivel mondial.

Scriitorii francezi Pascal Bruckner și Frederic Beigbeder se vor număra printre invitații de onoare ai Festivalului Undercloud.

În cadrul ediției aniversare a Undercloud vor fi prezentate 16 spectacole în competiție, realizate de cei mai tineri și mai talentați artiști independenți, dar și o serie de spectacole invitate, montări cu notorietate în teatrul românesc.

Juriul care va stabili câștigătorii îi are în componență pe regizorii Alexa Visarion și Erwin Șimșensohn, actorii Coca Bloos și Cristi Iacob, scenografa Iuliana Vîlsan și criticul de teatru Octavian Saiu.

Undercloud se desfășoară sub egida programului european "Europe for Festivals. Festivals for Europe", un important certificat internațional atribuit de Comisia Europeană și Asociația Festivalurilor din Europa.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Israelului la București.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii