Ticker

6/recent/ticker-posts

Recitalul "O calatorie in lumea dansului" în sala de concerte a Palatului Lyra Brăila

Filarmonica "LYRA-GEORGE CAVADIA" Braila, in parteneriat cu Fundatia Culturala "ARIODANTE", organizeaza sambata 14 octombrie 2017, incapand cu ora 18:30, in Sala de Concerte a Palatului "Lyra", recitalul "O calatorie in lumea dansului", sustinut de Ansamblul "Musica Viva", in interpretarea lui FLORIN MITREA - violoncel si ANDREEA BUTNARU - pian.

Concertul "O calatorie in lumea dansului" are ca tematică unele din cele mai frumoase pagini scrise pentru violoncel şi pian, lucrări inspirate din tradiţia dansului european şi sud-american. Pornind de la intonaţiile populare, marii compozitori reprezentaţi în acest recital au dat viaţă unor piese de factura clasică, create pentru două instrumente nobile, care vă vor atrage într-o călătorie pe mai multe meridiane. Muzica este însoţită de o povestire spusă de pianista Andreea Butnaru – un periplu printre tradiţii sonore, împletite cu întâmplări din biografia creatorilor şi cu poveşti imaginare ale interpreţilor acestei muzici.

Programul:
Dmitri Şostakovici – Scherzo din Sonata pentru violoncel şi pian în re minor
Robert Schumann – Piese în ton popular
Astor Piazzolla – Oblivion şi Milonga
Francis Poulenc – Ballabile din Sonata pentru violoncel şi pian
Manuel de Falla – Şase cântece populare spaniole
Bela Bartok – Dansurile Româneşti

Concertul "O călătorie în lumea dansului" vine în continuarea proiectului din 2017 – CD-ul "O călătorie spre Secolul al XXlea", un produs muzical de suflet, realizat cu titluri inedite din repertoriul pentru pian şi violoncel. . În interiorul acestor înregistrări apar două sonate pentru pian şi violoncel – prima Sonată a lui Bohuslav Martinu şi Sonata lui Francis Poulenc – care pot fi găsite extrem de rar în repertoriul de concert şi în înregistrările de profil. Împreună cu Sonata lui Dmitri Şostakovici, ele realizează un triptic al ipostazelor artistice din secolul trecut, de la tragism la speranţă, de la seriozitate la ironie, de la tristeţe la zâmbet.
Asadar, in cadrul evenimentului va avea loc lansarea de CD a ansamblului cameral Musica Viva.

Biletele pot fi achizitionate de la agentia de bilete a filarmonicii din Calea Calarasilor Nr. 52 (Casa Tineretului) astfel:
LUNI - JOI: 8:00 - 18:00
VINERI: 8:00 - 14:00
In ziua evenimentului, la Palatul "Lyra", incepand cu ora 17:00
Pretul unui bilet este de 10 lei.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii