Ticker

6/recent/ticker-posts

Lansarea Albumului foto-documentar „Brăila – 650 de ani de atestare documentară” și a volumului „Artele plastice la Brăila în epoca modernă și postmodernă” de Elisabeta Volcu

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ora 14.00, la lansarea albumului foto-documentar „Brăila – 650 de ani de atestare documentară” și a volumului „Artele plastice la Brăila în epoca modernă și postmodernă”, autor Elisabeta Volcu. Ambele lucrări au apărut la Editura Proilavia, Brăila,  în anul 2018. Dubla lansare se desfășoară în cadrul evenimentelor dedicate împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a urbei noastre, organizate de Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean.

Albumul foto-documentar reprezintă omagiul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” adus comunității prin publicarea unui set de 24 de cărți poștale ilustrate vechi și noi, ce prezintă crâmpeie din Brăila de altădată și simboluri ale orașului modern. Toate monumentele din imagini sunt prezente astăzi în viața urbei, multe dintre ele fiind sediul unor instituții reprezentative pentru istoria și cultura Brăilei. S-a dorit crearea unei punți între trecut și prezent și promovarea unor repere culturale și turistice, dezvăluind publicului povestea fascinantă a orașului de la Dunăre.

Albumul va fi prezentat de Ion Volcu, șef birou în cadrul bibliotecii și de prof. Viorel Coman. Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul instituției gazdă.

Marilena Ioanid, artist plastic, afirmă în prefața lucrării „Artele plastice la Brăila în epoca modernă și postmodernă” că: „volumul semnat de d-na Elisabeta Volcu reprezintă prima sinteză istoriografică privind evoluția și impactul artelor plastice în municipiul nostru și totodată prima monografie dedicată Muzeului de Artă din Brăila. Cartea are un pronunțat caracter instructiv-educativ, dar și un puternic mesaj civic, pe care-l propune ca manifest estetic al tineretului brăilean.”

Prezintă: Marilena Ioanid, artist plastic și Mihai Vintilă, jurnalist.

Evenimentul va avea loc la Sala „Fănuș Neagu”, et. 3, la sediul Bibliotecii din P-ța Poligon, nr.4. Vă așteptăm!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii