Ticker

6/recent/ticker-posts

Lyra - Concert vocal-simfonic aniversar Brăila 650

În Sala de Concerte a ”Palatului Lyra” din Brăila are loc sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ora 18,00, un concert vocal-simfonic aniversar dedicat Zilei Culturii Române și împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a municipiului Braila.

Concertul este organizat sub patronajul Consilului Județean Brăila, Primăriei Municipiului Brăila, Filarmonicii ”George Cavadia” în colaborare cu Garnizoana Brăila și este inclus în suita manifestărilor culturale ale primăriei, dedicate împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a municipiului Brăila.

Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”Lyra-George Cavadia” sub bagheta dirijorului Petrea GOGU. Evenimentul este onorat de prezența unor artiști de seamă ai artei interpretative românești: baritonul Cătălin Petrescu, prim-solist al Teatrului National de Operetă ”Ion Dacian” din București, pianistul Alexandru Burcă și violonista Cornelia Gheoghiu.

Programul cuprinde lucrări muzicale ale compozitorilor Ciprian Porumbescu, Aurel Eliade, Constantin Dimitrescu, Jean C. Andrian, Nicolae Kirculescu, George Cavadia, Dan Dediu, Eduard Caudella, Jerry Bock, Iosif Ivanovici și un moment de poezie. Vanessa Radu, actriță a Teatrului ”Maria Filotti” Brăila, va recita versuri de Mihai Eminescu pe acordurile Baladei lui Ciprian Porumbescu.

Prezentarea concertului va fi făcută de profesoara Marilena Niculescu.

Biletele pentru concert se pot procura de la Agenţia de bilete a filarmonicii din Calea Călăraşilor nr. 52 (Casa Tineretului) de luni până vineri între orele 8.00 - 18.00.
Prețul unui bilet este 20 lei.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii