Ticker

6/recent/ticker-posts

Șapte nominalizați la Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" – Opera Omnia pe anul 2017

Din cei 24 de poeți propuși pentru cea de-a XXVII-a ediţie a Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" – Opera Omnia pe anul 2017 au fost nominalizați șapte:

- Nichita Danilov
- Ovidiu Genaru
- Nora Iuga
- Ioan Moldovan
- Aurel Pantea
- Marta Petreu
- Liviu Ioan Stoiciu

Gala de decernare a premiului va avea loc luni, 15 ianuarie 2018 de la ora 17, în sala de spectacole a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani de la Casa de Cultură a Tineretului Botoşani. Valoarea Premiului Naţional de Poezie este de 35.000 de lei. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Botoşani şi Fundaţia Culturală "Hyperion-c.b." Botoşani.

Cele 24 de nume propuse sunt: Constantin Abăluţă, Adrian Alui Gheorghe, Liviu Antonesei, Leo Butnaru, Vasile Dan, Nichita Danilov, Marian Drăghici, Ovidiu Genaru, Ion Gheorghe, Nora Iuga, Sorin Mărculescu, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreu, Ioan Es. Pop, Cassian Maria Spiridon, Liviu Ioan Stoiciu, Arcadie Suceveanu, Doina Uricariu, Lucian Vasiliu, Vasile Vlad, Călin Vlasie, George Vulturescu, Matei Vişniec.

Reamintim că în 2017 premiul a fost primit de Mircea Cărtărescu care cu acest prilej a devenit și cetățean de onoare al municipiului Botoșani.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii