Ticker

6/recent/ticker-posts

SCRIITORI DE IERI, DE AZI ŞI DE MÂINE. concurs de creaţie literară

Concursul de creaţie literară SCRIITORI DE IERI, DE AZI ŞI DE MÂINE este organizat de Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia”, în cadrul Festivalului Naţional de Carte AXIS LIBRI, ediţia a IX-a,14 – 18 iunie 2017.

La secţiunea "Scriitori de ieri" se urmăreşte completarea cunoştinţelor despre moştenirea culturală națională și universală de către copii și tineri prin realizarea unei compuneri/eseu/ cronică literară pe tema ”Nina Cassian - poezia ludică”. Totodată, pentru a marca Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti participanții pot trimite eseu pe tema ”Icoana românească în imagini și cuvinte”.

Secţiunea "Scriitori de azi şi de mâine" are ca scop stimularea creativităţii elevilor care sunt invitați să se înscrie cu creaţii literare originale de diferite genuri și specii: poezie (cu subcategoria ”poezie de inspirație religioasă”) proză, teatru pe una din temele: ”Metamorfoze inedite” și „Graiul îngerilor” sau cu temă liberă.

La concurs pot participa copii şi tineri din judeţul Galaţi, care vor fi împărţiţi pe două categorii de vârstă: 8-14 ani şi 15-21 ani.

Lucrările vor fi redactate în format electronic şi vor avea menţionate următoarele informaţii: secţiunea, tema, titlul lucrării, numele şi prenumele autorului, vârsta, unitatea de învăţământ, numărul de telefon și adresa e-mail.

Compunerile, eseurile şi lucrările în proză sau teatru vor avea între 3 și 6 pagini. La subsecţiunea poezie concurenţii vor putea participa cu minimum 3 și maximum 10 poezii. Cerinţele de tehnoredactare: fişier în format ”.doc”, format pagina A4, spaţiu rânduri 1,5, caracter times new roman, 12 cp.

Un juriu alcătuit din personalităţi ale domeniilor educaţie-cultură şi 1-2 reprezentanţi ai Bibliotecii va stabili ierarhia concurenţilor după criteriul notării de la 1-10, pe categorii, în funcţie de grupele de vârstă și cele două secţiuni mai sus menționate. Premiile oferite în cărţi vor avea aproximativ următoarele valori:
Marele Premiu (pentru creaţie literară) 150 lei
Premiul special ”Nina Cassian” (pentru eseu/cronică literară) 100 lei/premiu
Premiul special ”Eikon” (pentru poezie de inspirație religioasă) 100 lei/premiu
2 premii pentru compunere/eseu 80 lei /premiu
4 premii pentru originalitate 80 lei/premiu
4 premii pentru stil 80 lei/premiu
Diverse premii ale revistelor literare valoare variabilă

Termenul limită de trimitere a textelor pentru concurs este 10 iunie 2017.

Premierea câştigătorilor va fi făcută în cadrul Festivalului Naţional de Carte AXIS LIBRI, în data de 15 iunie 2017. Lucrările premiate vor fi publicate selectiv, cu acordul autorilor, în paginile Revistei culturale ”Axis Libri” şi ale altor reviste literare.

Lucrările în format electronic vor fi expediate până la data indicată pe adresa: vaurechiaconcurs@gmail.com. Persoanele de contact sunt: pentru categoria de vârstă 8 – 14 ani - Târâlă- Sava Maricica şi pentru categoria de vârstă 15 – 21 ani – Buruiană Letiția. Informaţii suplimentare la telefon: 0732520511.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii