Ticker

6/recent/ticker-posts

Ludoteca Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila așteaptă copiii pentru a ilustra poveștile fraților Grimm 2 aprilie – 31 mai 2018

Ziua Internaţională a Cărții pentru Copii, marcată anual pe 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi pentru stimularea dorinţei de lectură a celor mai mici cititori. Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii – ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, a inițiat un parteneriat educațional național dedicat zilei de 2 aprilie „PRIETENIE … PE O … SFOARĂ …”.

În fiecare an, la fiecare ediție au fost cooptate biblioteci județene dornice să participe la o astfel de activitate. Numai anul trecut, peste 2000 de copii au ascultat poveștile fermecate ale lui Andersen și au participat la activități tematice care pun în valoare imaginația și creativitatea celor mici. Astfel, în perioada 2 aprilie – 31 mai 2018,  Ludoteca Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila așteaptă copiii pentru a ilustra poveștile fraților Grimm: Jacob și Wilhelm, activitate care se derulează în cadrul proiectului mai sus amintit.

În cadrul activității, copiii vor viziona o prezentare cu viața și opera Fraților Grimm, vor lectura poveștile propuse, apoi vor realiza ilustrațiile/desenele corespunzătoare poveștilor: Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Hansel și Gretel, Muzicanții din Bremen, Tom Degețel , Scufița Roșie. Desenele realizate de copii vor fi selectate și ulterior expediate către celelalte biblioteci județene partenere (câte 5 pentru fiecare bibliotecă implicată în proiect), care vor constitui 40 de expoziţii. La rândul lor, celelalte biblioteci vor proceda în aceeași manieră. Astfel, fiecare dintre cele 40 de expoziții va conține câte 5 desene din fiecare oraș participant. Desenele vor fi expuse într-o manieră inedită, pe o … sfoară.

Pentru o bună desfășurare, cadrele didactice interesate vor face o programare în prealabil. Coordonator: Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii