Ticker

6/recent/ticker-posts

Expoziţia de grup The Look of Love marchează luna iubirii la ARCUB

 


Expoziţia de grup "The Look of Love" marchează luna iubirii la ARCUB cu unele dintre cele mai noi şi inedite explorări artistice despre iubire. Organizată de MECENA.ART - Not your usual gallery cu sprijinul ARCUB, expoziţia "The Look of Love" poate fi vizitată între 10 şi 25 februarie 2022, la ARCUB - Sala Bolţilor.

Artişti români consacraţi şi emergenţi propun, în expoziţia "The Look of Love" o experienţă artistică în care light design-ul şi sunetul completează cele 11 viziuni eclectice despre iubire. De la iubirea în viziuni suprarealiste sau hiperrealiste, la iubirea tradusă în sculpturi metalice sau în lucrări de outsider art, proiectul original "The Look of Love" invită publicul să descopere forme diferite de iubire exprimate în maniere cât mai diverse şi neconvenţionale.

Cei 11 artişti ai expoziţiei prezentate de MECENA.ART în luna februarie, la ARCUB, sunt Aurel Pătraşcu, Valentin Rusu, Trick Patrick, PanAm (Ana Maria Panaitescu), Misha Diaconu, Laurenţiu Dimişcă, Emanuel Chiriac, Elvira Bozga, Alex Nicoară, Luminiţa Perşa şi Mihai Kirilă.

"De ce căutăm mereu să rezumăm iubirea, să o definim? În viaţa de zi cu zi, acest sentiment are atât de multe forme şi culori încât nu ne-ar ajunge un întreg dicţionar să îl cuprindem. Ne-ar ajunge totuşi să acceptăm să explorăm drumuri care să ne ducă la noi descoperiri despre lumea în care trăim: să descoperim iubirea de sine, iubirea pentru ce se află dincolo de superficial, iubirea pentru natură, iubirea ca stare de contemplare, iubirea faţă de cei de care ne înconjurăm într-o comunitate unită, care caută să evolueze. 'A descoperi' este parte din natura umană şi din felul în care relaţionăm cu lumea înconjurătoare încă din Preistorie." MECENA.ART

Expoziţia "The Look of Love", organizată de MECENA.ART cu sprijinul ARCUB, poate fi vizitată în perioada 10-25 februarie, între orele 14:00-20:00, la ARCUB - Sala Bolţilor.

Biletele pot fi achiziţionate de pe arcub.ro sau de la Casa de bilete ARCUB (doar în intervalul de vizitare). Preţul unui bilet este de 25 de lei, respectiv 15 lei (preţ pentru elevi, studenţi, pensionari).

Artişti participanţi

Trick Patrick este un mix contemporan între Salvador Dali, Picasso şi Van Gogh. Foloseşte tehnica impasto în cele mai multe din lucrările sale şi se inspiră din oraşul natal (Hârşova) şi din oamenii de acolo, pentru care inventează poveşti suprarealiste.

PanAm (Ana Maria Panaitescu) nu călătoreşte, dar lucrează assemblage - colaje - în care introduce sticle de pământ aduse de prieteni din toate colţurile lumii. Ideea principală din lucrările ei este aceea că deşi pământul are culori diferite în funcţie de provenienţă, cu toţii suntem indubitabil legaţi de natură.

Misha Diaconu sculptează singură lucrări masive din metal. Calul din parcul IOR este una din operele care îi aparţine.

Laurenţiu Dimişcă, promotorul mişcării Outsider Art în România, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de outsider art din Europa, a pictat două turnuri de apă, a expus la Soho, Broadaway - NewYork, Paris, Lyon, Dijon, Vichy, Bruxelles, Rotterdam, Torino, Milano, Verona, Shanghai, din 2021 a înfiinţat prima Galerie-Muzeu-Centru de artă populară contemporană din România în satul Gura Văii, judeţul Neamţ. Laurenţiu Dimişcă a pictat clădirea centrului (800 mp) în interior, exterior, pe acoperiş, pridvor şi va fi inclusă în clădirile bizare din lume.

Aurel Pătraşcu, director artistic al Târgului Internaţional de Arte Vizuale, organizat succesiv la Muzeul National de Arta Bucureşti, Palatul Cotroceni, Circul de Stat, Teatrul National Bucureşti, între 1998 şi 2002, cel mai mare târg de artă din România din perioada respectivă, l-a avut ca mentor pe Alin Gheorghiu (îi este unchi). Lucrările sale abordează ideea de construcţie psihologică în care se aşterne fie liniştea, fie haosul - totul construit cu elemente acumulate de-a lungul vieţii prin diversele experienţe la care luăm parte.

Lucrările lui Emanuel Chiriac sunt influenţate de Giacometti şi de arta bizantină, fiind un mix de formă simplă şi spiritualitate.

Ultima serie de lucrări a Elvirei Bozga este dedicată elementelor legate de materie organică - carne - pentru a evidenţia ideea de unitate a umanităţii, toţi suntem făcuţi din aceeaşi materie, abordează subiecte contemporane legate de discriminare rasială.

Alex Nicoară pictează scene în manieră hiperrealistă, având în minte ideea că nimic nu este ce pare de fapt şi că adevărul se află ascuns - de aceea trebuie să privim dincolo de imagine.

Luminiţa Perşa abordează ideea de imaginaţie subconştientă şi pune pe pânză frânturi din visele pe care le are, pe care le ascunde în pânze mari, pline de detalii, lucrate într-o tehnică mixtă.

Mihai Kirilă lucrează compoziţii suprarealiste care pun accentul pe provocările omului modern şi pe felul în care reacţiile noastre interioare se pot reflecta în exterior - cum ar fi dacă ceea am arăta aşa cum simţim?

Valentin Rusu este un amestec viu de culoare, textură şi perspective care te aşează în faţa unei scene intime la care poate nici nu ar trebui să asişti. Lucrările sale se găsesc în colecţii private din Marea Britanie, SUA, Elveţia, Australia, Franţa, Italia, Portugalia, Turcia, Spania, Rusia, Canada.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii