Ticker

6/recent/ticker-posts

Radu Cârneci 2023. Concurs Național de Poezie

 


Revista Arena literară și Asociația Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cărții (ADEPC) organizează în anul 2023 a VI-a ediție a Concursului Național de Poezie „Radu Cârneci”care se va desfășura în conformitate cu următorul REGULAMENT

1. Participarea este deschisă poeților de limbă română, indiferent de vârstă și țara de rezidență.
2. Poeziile (inedite- care nu au fost publicate ori postate) vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spațiere de 1,15, folosind numai ghilimele românești, vor avea cel mult 5 pagini (5-10 poezii) și vor fi trimise într-un atach doc, prin e-mail pe adresa: arenaliterara@yahoo.com, începând cu data de 21 februarie 2023, orele 00.00, până la data de 21 martie 2023, orele 24.00 (Ziua Internațională a Poeziei). Tematica va fi liberă. Pot fi și sonete.
3. Într-un atach separat, tot în format doc, autorul va trimite un scurt CV literar (de 1/4 pagină), datele de contact (nume și prenume, adresa de domiciliu sau rezidență, numărul de telefon și adresa de e-mail) și o fotografie bust, tot într-un atașament. Autorul va preciza expres opțiunea fermă de a achiziționa (sau nu) ANTOLOGIA concursului (2 ex.- 80 lei, un ex. 45 lei, inclusiv trimiterea prin poștă, la domiciliu în România). După finalizarea selecției poeziilor ce vor fi incluse în antologie, autorii vor fi anunțați precizându-li-se termenul modalitatea de plată a antologiei.
4. Jurizarea se va face în perioada 22 martie - 10 aprilie 2023, grupajele de poezii selectate fiind supuse atenției unui juriu format din 5 scriitori de prestigiu (3 poeți și 2 critici).
5. Rezultatele vor fi anunțate în revista Arena literară nr. 29/apr.-iunie 2022, în alte publicații de profil, pe Facebook (pagina Roșu Nae), în grupul Arena literară și pe siteul: htp://editura-beta.com.ro, pe alte siteuri culturale.

6. Se vor acorda diplome și Premii după cum urmează:
PREMII:
- MARELE PREMIU „RADU CÂRNECI”, ,PREMIUL „DRAGOȘ VRÂNCEANU”, PREMIUL „NICOLAE DAN FRUNTELATĂ”, PREMIUL „NICOLAE LABIȘ”, PREMIUL „NICOLAE DABIJA”, PREMIUL „GEORGE STANCA”, PREMIUL „GH. DUȚĂ MICLOȘANU”.

Premiile constau în Diplome, editarea unui volum de poezii de 100-150 pagini și un set de cărți oferite de editura Beta și ADEPC.

Trei MENȚIUNI, constând în cărți oferirte de membrii A.D.E.P.C.
Pentru alte grupaje evidențiate de juriu, se vor acorda DIPLOME DE MERIT.

7. La propunerea juriului, cele mai valoroase 75 grupaje de poezii vor fi incluse într-o ANTOLOGIE iar cele mai bune poezii, dintre cele premiate, pe lângă apariția în Antologia concursului, vor fi publicate în numerele următoare ale Arenei literare și în alte publicații de cultură cu care colaborăm. 
8. Gala Laureaților va avea loc la Bookfest București pe data de 28 mai 2023.

Alte precizări:
- Concurenții care au fost laureați ai celorlalte ediții ale concursului vor fi supuși jurizării, însă nu vor fi luați în calcul pentru premii, celor merituoși le va fi acordată o Diplomă de Merit pentru loialitate iar la dorința lor vor fi incluși în antologie.
- Nerespectarea condițiilor de la pct.2 și 3, va conduce la eliminarea din concurs. 

ARENA LITERARĂ - Nicolae ROȘU
A.D.E.P.C. - Lucia OVEZEA


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii