Ticker

6/recent/ticker-posts

Universitatea Ovidius din Constanța va găzdui vernisajul expoziției Sacralitate și Har

 


Universitatea Ovidius din Constanța va găzdui vernisajul expoziției Sacralitate și Har, organizat de Facultatea de Arte. Evenimentul este programat să aibă loc vineri, 15 decembrie 2023, la parterul corpului A din campusul universitar, Aleea Universității nr. 1, începând cu ora 14:00.

Expoziția va prezenta o varietate de icoane și lucrări de pictură, grafică, desen, sculptură și tehnici mixte realizate de studenți, masteranzi și cadre didactice de la specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, Studii Interdisciplinare în Artele Vizuale și Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii din cadrul Facultății de Arte.

Lect. Univ. Dr. Cristina Gelan, ofițerul de presă al Facultății de Arte, subliniază că expoziția își propune să invite privitorul la o reflecție asupra lumii în dublul său aspect, material și spiritual. Prin creație și contemplarea frumosului, lucrările expuse îndeamnă la apropierea de sacralitate. Esența expoziției este definită de o viziune iconică care transmite o dimensiune a sacrului creștin prin limbajul pictural și simbolurile utilizate. Într-un context conceptual, expoziția explorează identificarea sacrului în profan sau indicarea materiei ca având un fundament spiritual. Aceasta se aliniază sărbătorii creștine a Nașterii Domnului, oferind posibilitatea comunității de a trăi clipe de bucurie și de a celebra spiritul Crăciunului.

Evenimentul va include și elemente de muzică, prin prezența Corului Facultății de Arte, specializarea Muzică și Științe Muzicale Aplicate, și ansamblurilor instrumentale și vocal-instrumentale alcătuite din studenți și cadre didactice. Pe lângă asta, vor fi expuse lucrări semnate de studenți și masteranzi, iar icoanele, realizate pe sticlă sau lemn, vor completa diversitatea expoziției.

Curatorii expoziției sunt conf. Univ. Dr. Ovidiu Felipov, lect. Univ. Dr. Florentin Sârbu, lect. Univ. Dr. Alexandru Șerbănescu și lect. Univ. Dr. Cristina Gelan. Proiectul a fost coordonat de conf. Univ. Dr. Sânziana Romanescu și asist. Univ. Dr. Claudiu Argeșanu.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii