Ticker

6/recent/ticker-posts

Gala Premiilor Radio România Cultural 2024

 




În prezența unei audiențe numeroase și a unor personalități marcante din lumea culturii românești, scena prestigiosului Teatru Odeon din București a fost martora unui eveniment deosebit: Gala Premiilor Radio România Cultural 2024.

Președintele Director General al Radio România, Răzvan Ioan Dincă, a fost gazda evenimentului și a avut onoarea de a înmâna premiul pentru întreaga activitate unuia dintre cei mai respectați actori ai generației sale, Virgil Ogășanu. Actorul a fost însoțit de un emoționant laudatio care a subliniat contribuția sa deosebită la arta teatrală.

Printre laureați s-au numărat și alte figuri remarcabile ale culturii românești:

- Scriitoarea Gabriela Adameșteanu a fost distinsă cu prestigiosul Premiu de Excelență, recunoscând astfel contribuția sa deosebită la literatura română.
- Pianista Sînziana Mircea a fost onorată cu Premiul Lux Mundi, în recunoașterea talentului său excepțional în domeniul muzicii.
- Diplomația galei a fost asigurată de pictorul Ștefan Câlția, care a creat opere de artă sub forma diplomelor oferite laureaților.

Gala a fost prezidată cu eleganță și profesionalism de către actorii Andi Vasluianu și Elvira Deatcu, care au întreținut publicul cu momente de umor și excursii în lumea culturală românească.

Iată și câțiva dintre laureații ediției a XXIII-a:

- Simona Antonescu a fost premiată pentru proza sa cu lucrarea „Chiajna din Casa Mușatinilor”, publicată de Editura Polirom.
- Radu Vancu a fost recunoscut pentru colecția sa de poezii intitulată „Kaddish”, editată de Casa de Editură Max Blecher.
- Regizorul Erwin Șimșensohn a fost apreciat pentru proiectul managerial de la Teatrul de Stat Constanța, care a revitalizat trupa și viața culturală a orașului.

Gala a inclus și alte categorii, precum Teatru, Film, Arte Vizuale, Știință, Muzică și Educație, oferind o recunoaștere amplă a diversității și bogăției culturale din România.

Această ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural a fost un tribut adus excelenței și diversității culturale din România, demonstrând încă o dată importanța și impactul vital pe care artele îl au în societatea noastră contemporană.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii