Reevaluările în cultură sunt o chestiune de esenţă...

Virgil ANDRONESCU

Vineri, 25 septembrie 2015, începând cu orele 18:00 a avut loc vernisajul celei de a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Caricatură. Evenimentul a avut loc la Galeria de artă a municipiului Brăila. Doamna Maria Puşcaciu, director al centrului, a moderat evenimentul - la care au luat cuvântul Costel Patrăşcan, Tudor Octavian şi Viorel Mortu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila - şi a înmânat câştigătorilor premiile. Întreaga acţiune s-a desfăşurat sub patronajul Consiliului Judeţean Brăila.


Au expus şi ...s-au făcut de râs pentru premiile puse în joc caricaturişti români şi străini: Toso BORKOVICH - Serbia - Marele Premiu, Oleg KUSTOVSKY - Ucraina - Premiul I-âi, Doru AXINTE - România - Premiul al II-lea, Farzane VAZIRITABAR - Iran - Premiul al III-lea, Premii Speciale le-au fost acordate domnilor Darko DRLJEVIC - Muntenegru, Constantin CIOSU şi Valentin CHIBRIT – Romania.

Lupta dreaptă a caricaturiştilor enumeraţi, a fost judecată dar... ne-prejudecat, de Costel PĂTRĂŞCAN, Mihai STĂNESCU, Constantin PAVEL şi Leonte NĂSTASE. Criticul de artă Tudor OCTAVIAN în cuvântul său de pe prima pagină a catalogului dedicat salonului: Expozitia pe care o comentăm reţine un moment de răscruce în conflagraţiile culturii, acela în care un prezent mult tehnologizat e pe cale să învingă un trecut în care conta doar spiritul. Reevaluările în cultură sunt o chestiune de esenţă, doar că un bine pentru toţi poate să însemne un necaz pentru fiecare în parte. Cum va fi mai departe, vom muri şi vom vedea!

În sală au fost prezenţi artişti plastici, scriitori şi jurnalişti. La vernisaj a luat parte un public numeros.

revista Litera 13, nr.4, octombrie 2015, p.9
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.