Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul Național de Poezie Radu Cârneci 2024


Revista Arena literară și Asociația Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cărții (ADEPC) aduc în lumină a șaptea ediție a prestigiosului Concurs Național de Poezie „Radu Cârneci” pentru anul 2024. Un eveniment literar de excepție organizat în conformitate cu un regulament bine definit:

Participare Deschisă: Poeții de limbă română, indiferent de vârstă sau țara de rezidență, sunt invitați să își împărtășească creațiile.

Trimitere Materiale: Poeziile inedite, în format word/doc cu diacritice, pagini A4, font TNR de 12, spațiere de 1,15 și folosind exclusiv ghilimele românești, vor fi trimise prin e-mail la adresa arenaliterara@yahoo.com, începând cu 1 martie 2024 până la data de 15 aprilie 2024. Tematica este liberă, iar fiecare participant poate trimite un număr de 5-10 poezii, cu o lungime totală de maximum 5 pagini.

Informații Suplimentare: Un scurt CV literar (o pagină A5) și datele de contact (nume, prenume, adresă de domiciliu sau rezidență, număr de telefon și adresă de e-mail), alături de o fotografie bust, vor fi trimise într-un atașament separat. Participanții sunt invitați să precizeze dacă doresc să achiziționeze Antologia concursului la un preț de 80 lei pentru 2 exemplare, inclusiv trimiterea prin poștă în România.

Jurizare și Rezultate: Juriul format din 5 scriitori de prestigiu (3 poeți și 2 critici) va evalua grupajele de poezii în perioada 16 aprilie - 1 mai. Rezultatele vor fi anunțate în revista „Arena literară” și în alte publicații de profil, pe Facebook și pe site-ul editurii.

Premiere și Distincții: Câștigătorii vor fi premiați în cadrul Salonului Internațional de Carte „Bookfest” din 2024. Se vor acorda premii precum Marele Premiu „Radu Cârneci” și Premiul Special „Dragoș Vrânceanu”, printre altele. De asemenea, grupajele de poezii evidențiate vor fi incluse într-o Antologie.

Diplome de Merit: Juriul poate acorda Diplome de Merit pentru alte grupaje evidențiate, iar acestea vor fi publicate în numerele următoare ale Arenei literare și/sau în alte publicații de cultură.

Concursul se desfășoară sub atenta coordonare a domnului Nicolae Roșu și doamnei Lucia Oveze. Nerespectarea condițiilor de participare va duce la eliminarea din concurs, iar laureații din edițiile anterioare vor fi supuși jurizării, dar nu vor intra în competiție pentru premii. O opțiune de a nu achiziționa Antologia nu afectează evaluarea lucrărilor, dar cei interesați vor rata includerea în aceasta.


 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii