150 ANI DE LA INSTAURAREA MONARHIEI CONSTITUȚIONALE DIN ROMÂNIA (1866 –2016)

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați vă invită, marți, 10 mai 2016, la un dublu eveniment organizat cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la preluarea tronului României de către Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen:

- ora 14,vernisajul expoziţiei „ÎNTRE DATORIE ȘI DESTIN. DINASTIA REGALĂ A ROMÂNIEI” Expoziția reflectă momente semnificative dinistoria Casei Regale a României, prin intermediul fotografiilor, medaliilor și obiectelor de epocă, provenite din patrimoniul muzeului nostru și din colecțiile particulare de ziare, reviste, cărți poștaleși fotografii ale domnilor Cezar Amariei și Iulian Panait. (muzeograf Mihaela
Damian)

- ora 15, masă rotundă „CASARE GALĂ A ROMÂNIEI (1881 - 1947)”. Reprezentanții Casei Regale a României au vizitat portul comercial de la Dunăre, Galați, în numeroase rânduri: în anul 1866, Principele Carol soseşte la serbările dedicate instaurării monarhiei constituționale în România; în anul 1879, Principele Carol este însoţit de către prințul moștenitor al Norvegiei și Suediei; în anul 1906, Alteţele Regale Ferdinand şi Maria participă la jubileul Comisiei Europene a Dunării, jubileul Regimentului I Roșiori, punerea pietrei de temeliela Catedrala Ortodoxă şi inaugurarea Palatului Administrativ. (muzeografValentin Bodea)

Evenimentele se vor desfășura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”,secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.
 
Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.