ESPERANTISM, PRESĂ ŞI CENZURĂ ÎN ROMÂNIA INTERBELICĂ

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Muzeul Județean Olt vă invită, miercuri, 18 mai 2016, ora 11, la conferința cu tema „ESPERANTISM, PRESĂŞI CENZURĂ ÎN ROMÂNIA INTERBELICĂ” susţinută de Doru Neagu.  

Proiectul limbii esperanto,inițiat în Polonia, de către Ludovic Lazar Zamenhof, este una dintre cele mai îndrăznețe forme pe care le-a luat viziunea globalistă asupra lumii. Văzută cao lingua franca
universală, esperanto nu a avut totuși succesul scontat, chiar dacă viziunea globalistă de care ține s-a concretizat și se concretizează totmai mult la nivel politic, economic, cultural.

În România, începuturile proiectului esperantist se leagă de numele industriaşului gălăţean Heinrich Fischer, care, în 1904, fondează, la Galaţi, un grup esperantist şi începe să ţină cursuri de esperanto. În secolul care a urmat, viziunea unificatoare de care ține proiectul esperanto a luat forme tot mai concrete, chiar dacă, sub aspect lingvistic, câteva limbi naturale au reușit să se impună ca limbi internaționale, oarecum în detrimentul mult mai logicei și mai facilei limbi esperanto. - declara asistent cercetător științific dr. Ovidiu Nedu.  

Evenimentul este dedicat Zilei Internaţionale a Muzeelor şi se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”,secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Biroul Relații publice
Nicoleta Gheorghe
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.