Exponatul lunii septembrie: ALBUM FOTOGRAFIC – HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU LA KARLSBAD

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi,propune publicului gălăţean, în cadrul proiectului expoziţional Exponatul lunii, prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei. În luna septembrie 2016, aducem în atenția vizitatorilor un album fotografic al scriitoarei Hortensia Papadat-Bengescu, care cuprinde 21 de fotografii realizate în anul 1933, la Karlsbad (astăziKarlovy-Vary, Cehia).

Fotografiile surprind imagini din celebra stațiune balneară și o înfățișează pe Hortensia Papadat-Bengescu în diferite ipostaze:pe terasa unei cafenele,plimbându-se prin pădurile și grădinile stațiunii ori admirând peisajele încântătoare ale Karlsbad-ului.

Supranumit „parcul de sănătate al Europei”, orașul Karlsbad a fost frecventat de Hortensia Papadat-Bengescu în repetate rânduri,pentru a urma un tratament balnear împotriva reumatismului cronic de care suferea ne informeaza muzeograf Mihaela Damian.

Albumul fotografic ineditpoate fi admirat la Muzeul„Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, înperioada 1 – 30 septembrie 2016, de miercuri până duminică, între orele 10 – 18.  

       
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe Facebook

Promo

interlink.ro%20

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo

watchshop.ro%20

Stiri din Braila

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!