Ticker

6/recent/ticker-posts

APARATUL DE RADIO, MIJLOC DE COMUNICARE

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galați vă invită luni, 13 februarie 2017, ora 1200, la vernisajul expoziției „APARATUL DE RADIO, MIJLOC DE COMUNICARE” pentru a sărbători Ziua Mondială a Radioului.

Acum 71 de ani, pe 13 februarie 1946, postul de radio al Naţiunilor Unite difuza prima emisie. În anul 2011, Academia Spaniolă de Radio are iniţiativa instituirii unei zile menită să celebreze Radioul, iar această propunere este prezentată în luna septembrie, la sesiunea Comitetului Executiv al UNESCO. O lună mai târziu, în cadrul Conferinței generale a UNESCO este aprobată crearea Zilei Mondiale a Radioului.

Expoziția temporară „Aparatul de radio, mijloc de comunicare” organizată de muzeograf Valentin Bodea aduce în atenţia gălăţenilor aparate de radio (anii '30 - '80) din Colecţia „Ştiinţă şi tehnică” a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, dar şi acte (facturi din anii '20-'40) care atestă existența în orașul Galați a unor magazine care vindeau și aparate de radio.

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul "Casa Cuza Vodă" (str. Al. I. Cuza, nr. 80), secţie a Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii