Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul interjudețean Pledoarie pentru lectură

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”, organizează concursul interjudețean „Pledoarie pentru lectură”. Coordonatorii proiectului aflat la prima ediție sunt: bibliotecar Doinița Stanciu și profesor Oana Ghețu.

A citi este o artă care depinde de experienţa şi cultura individuală. Lectura este contactul cititorului cu textul literar. Se înţelege că gustul pentru lectură se formează mai timpuriu decât interesul pentru cartea ştiinţifică. Pornind de la această constatare coordonatorii proiectului au încercat să găsească modalităţi şi tehnici care să contribuie la stimularea interesului elevilor pentru lectură, grupul țintă fiind constituit din elevi ai claselor II – XII.

STRUCTURA PROBELOR :

A. Creație literară ( compunere, eseu, text argumentativ)

B. Creație plastică (ilustrarea temei printr-o tehnică la alegere, inclusiv fotografie, format A4).
– Pentru elevi ai ciclului primar cu tema „Cartea care m-a influențat”.
– Pentru elevi ai ciclului gimnazial cu tema „Cartea care m-a influențat”.
– Pentru elevi ai ciclului liceal cu tema „Cartea care m-a influențat”/”Lectură vs.  tehnologie”.
– Pentru cadrele didactice proba A, cu tema „Cartea care m-a influențat”/”Lectură vs. tehnologie”.

Înscrierea participanților are loc până la data de 9 iunie 2017. Lucrările vor fi jurizate pe categorii de vârstă și pe secțiuni pâna la data de 14 iunie 2017. Se vor acorda premiul I, II, III și Mențiuni pe fiecare secțiune și categorie de vârstă/clasă. Diplomele vor fi acordate până la 23 iunie 2017, direct la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, sau prin poștă.

Regulamentul pentru participarea la concurs, precum și alte amănunte se regăsesc pe site-ul Bibliotecii Județene Brăila - http://www.bjbraila.ro/bjpi3/eveniment/concurs-pledoarie-pentru-lectura/

Tot pe site-ul bibliotecii, la secțiunea evenimente se regăsesc în format electronic Fișele de înscriere pentru elevi și pentru cadrele didactice, precum și Acordul de parteneriat.

Atenție! NU se percepe taxă de participare!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii