Ticker

6/recent/ticker-posts

Invitație la tripla lansare de carte a jurnalistei Tudorița Tarniță

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită vineri, 16 iunie 2017, ora 17.00, la tripla lansare de carte a jurnalistei Tudorița Tarniță. Cărțile „Micropoeme”, „Câmpia din noi” și „Cobai într-o scoică” au apărut la editura InfoEST din Siliștea, județul Brăila și constituie debutul Tudoriței Tarniță în lumea literară. Volumele vor fi prezentate de profesorul și scriitorul Valentin Popa, jurnalistul Vergil Matei, poetul Alexandru Halupa și editorul Mihai Vintilă. Programul serii cuprinde momente muzical - poetice susținute de actrița Wanessa Radu și Trupa “Antic” - Florin Lazăr și Marian Marinescu. Evenimentul are loc la Sala de Lectură, et. 1 și este moderat de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu în cadrul instituției gazdă.

„Tudorița Tarniță este o prezență constantă în paginile publicațiilor brăilene. A scris despre Brăila cu pasiune și uneori cu tristețe. Tot ce s-a întâmplat în ultimii ani nu i-a fost străin. A scris despre tot. Mai mult, de ceva vreme este și editorialist la un cotidian local unde ia în vârful peniței problemele zilei. Și puteți să mă credeți când vă spun că sunt multe probleme în Brăila. Rolul acestui volum este de a aduce într-un singur loc toate aceste articole și editoriale pe care doamna Tarniță le-a scris. Așa ele se pot consulta mai ușor și citite astfel pot constitui o istorie trăită a Brăilei scrisă la pas cu evenimentele de un martor public și credibil. Cobai într-o scoică este povestea României de azi trăită în Brăila, lângă Dunăre” - scrie Mihai Vintilă în O istorie a Brăilei, prefața volumului Cobai într-o scoică.

„Volumul de Micropoeme conține gânduri pentru fiul meu” - spune Tudorița Tarniță. „Câmpia din noi povestește, încă de pe prima copertă, minunata lume a copilăriei și tinereții trăite în liniștea Bărăganului de altădată și se constituie într-o adevărată odă închinată naturii” - scrie Virgil Andronescu în Cuvânt despre poezie, prefața volumului Câmpia din noi.

Tudorița TARNIȚĂ s-a născut la 7 februarie 1958 în comuna Traian din județul Brăila. Și-a dedicat viața jurnalismului fiind o prezență constantă în paginile publicațiilor brăilene în ultimii 27 de ani. A debutat în Antologia Poeților Brăileni Zbor Alb din 1970. Prezentă în antologiile: 17 Poeți Brăileni de Azi - În umbra salcâmilor, apărută la Centrul de Creație Brăila în anul 1998, realizată de prof. Nicolae Ungureanu și în cea a Cenaclului Literar „Panait Istrati” al Bibliotecii Județene Brăila Poeții în cetate, apărută în anul 2015. A publicat în: Analele Brăilei, Dunărea, Luceafărul, România literară, Flacăra, Vatra. Este laureată a mai multor concursuri județene și interjudețene de poezie. Tudorița Tarniță lucrează în prezent la cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”, ca redactor și editorialist.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii