Ticker

6/recent/ticker-posts

Petre Crăciun lansează antologia ”Cartea basmelor”

Antologia ”Cartea basmelor”, oferită cititorilor de Editura Zorio, adună cele mai frumoase 50 de basme scrise de scriitorul Petre Crăciun în ultimii 25 de ani. Ediția cuprinde textele publicate în volumele ”Basme” (2013), ”Basme pentru familia mea” (2014) și ”Povești din Țara Copiilor Fericiți” (2016). Sunt adăugate 14 basme noi, care nu au fost niciodată publicate în volum.

”Cartea basmelor” este una dintre puținele antologii de basme culte, aparținând unui autor contemporan, publicate în ultimul secol.

Petre Crăciun a scris 16 volume pentru copii, primind Premiul Uniunii Scriitorilor în anul 2016 pentru romanul ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”. A fost învitatul României la Târgul Internațional de Carte pentru copii de la Bologna din 2016 și participă la numeroase întâlniri cu copiii din țară și de peste hotare.

Lansarea antologiei va avea loc în prezența criticului Alex Ștefănescu, a ilustratorului Hugo Mărăcineanu, a altor invitați de onoare in 28 August de la ora 14 la ICR București, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1.

Sunt așteptați colegii scriitorului din Filiala Literatura pentru copii a USR, șefii filialelor USR din Capitală, alți membri ai uniunii interesați de universul basmelor, critici literari, jurnaliști de cultură, cititori de toate vârstele.

Evenimentul coincide în mod fericit cu aniversarea vârstei de 55 de ani a autorului.

Cu acest prilej, va fi lansată și pagina web a scriitorului care va putea fi accesată la adresa www.petrecraciun.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii