Ticker

6/recent/ticker-posts

COMERŢ ŞI INDUSTRIE ÎN GALAŢIUL INTERBELIC

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în colaborare cu Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”, vă invită vineri, 15 septembrie 2017, ora 1200 la vernisajul expoziţiei COMERŢ ŞI INDUSTRIE ÎN GALAŢIUL INTERBELIC.

Expoziția organizată de muzeograf Valentin Bodea redă starea de fapt a perioadei interbelice, caracterizată printr-o economie înfloritoare care a tras după sine un nivel de trai ridicat și o efervescență culturală și spirituală. Comercianții gălățeni au fost cei care au relansat după Primul Război Mondial economia și industria orașului Galați, dar și a României Mari.

"Galații, primul port al României Mari la Dunăre, având pe apă comunicație cu țările cele mai depărtate din apus și răsărit, a dobândit de mult o însemnătate mondială ca oraș comercial.[…] Industriile din Galați au luat în ultimele decenii și mai ales după răsboiu un avânt mai mare decât comerțul, datorită spiritului de intreprindere al fabricanților, și situației favorabile a portului Galați, care este în legătură directă cu străinătatea pe calea eftină a apei și mai ales protecționismului vamal, care exclude în parte concurența produselor similare străine. După București, Galații este cel mai industrial oraș din toată țara." (Gh. N. Munteanu-Bârlad – "Galații")

Evenimentul se va desfăşura în LAPIDARIUM (secţie a Muzeului de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi), din str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2, lângă Biserica Greacă.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii