Ticker

6/recent/ticker-posts

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CREAȚIE „VRANCEA LITERARĂ” ȘI-A PREMIAT CÂȘTIGĂTORII

Sâmbătă, 28 octombrie 2017, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Panciu a găzduit cea de-a V-a ediție a Galei de Premiere a Festivalului Internațional de Creație „Vrancea Literară”. Evenimentul, organizat de Primăria Orașului Panciu, Liga Scriitorilor din Vrancea (1998) și Revista „Salonul Literar”, a reunit cunoscuți scriitori, critici literari din țară și din străinătate, membri ai Uniunii Scriitorilor, laureați ai concursurilor și festivalurilor de literatură.
Au fost prezenți la Panciu: scriitorii Dumitru Brăneanu - vicepreședintele Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România, Viorel Dinescu - laureat al Premiului Academiei pentru Poezie, Paul Letzner din Germania, Dan Gabriel Arvătescu, dramaturgul Viorel Savin, poetul, prozatorul, dramaturgul, criticul literar și de artă Lucian Strochi, criticii literari Grigore Codrescu și Daniel Nicolescu.
Manifestarea a debutat cu un recital extraordinar susținut de Corul de Cameră „Pastorala” din Focșani, dirijat de prof. dr. Dumitru Săndulachi. Cu acest prilej, corul a primit, din partea primarului Iulian Nica, Trofeul Festivalului Internațional de Creație „Vrancea Literară”. Alte 15 trofee similare, la care s-au adăugat diplome, pachete de cărți și cadouri au fost acordate de către organizatori laureaților fiecărei secțiuni.

Un moment special l-a constituit decenarea Trofeului pentru Excelență în Activitatea Literară „Ionel Bandrabur”, scriitorilor Culiță Ioan Ușurelu, Virgil Panait și Mariana Rogoz Stratulat. Distincția a fost oferită de către primarul Iulian Nica. Edilul-șef a primit, la rândul său, o Diplomă de Excelență și Trofeul „Vrancea Literară”, din partea directorului festivalului, Culiță Ioan Ușurelu.
În cadrul manifestării de sâmbătă au fost lansate și volumele: „Parfum de iubire”, de Costică Zbârciog, „Poezia e întotodeauna iubire”, de Mariana Șerban, „Acvamarin”, de Rodica T. Soreanu și „Orașul Panciu în timpul Războiului pentru Întregirea României”, de Mihail Adafini. Noile apariții editoriale au fost prezentate publicului atât de către autorii lor, cât și de scriitorii Culiță Ioan Ușurelu, Petrache Plopeanu și Radu Borcea.

„A fost o zi specială, în care am primit oaspeți de seamă, atât din țară, cât și din străinătate, cărora țin să le mulțumesc pentru că au răspuns invitației noastre. Prin intermediul acestui eveniment, Primăria Orașului Panciu și-a reconfirmat sprijinul pentru oamenii de litere, pentru valorile transmise de aceștia prin operele lor, contribuind, astfel, la păstrarea identității noastre culturale. Este obligația noastră, a administrației locale, să promovăm cultura, pe reprezentanții ei, să aducem în fața tinerei generații și nu numai, oameni care să stimuleze respectul și dragostea pentru literatură, pentru artă, pentru frumos, oameni care pot constitui modele și repere pentru tot ceea ce reprezintă cultura ca domeniu. Țin să felicit, în egală măsură, organizatorii, participanții și câștigătorii ediției a V-a a Festivalului de Creație «Vrancea Literară». Inspirația și talentul câștgătorilor au fost recompensate nu doar cu diplome și trofee, ci mai ales cu respectul și admirația noastră. Transmit tuturor scriitorilor care ne-au onorat cu prezența în acest an, cele mai sincere urări de sănătate și multă inspirație pentru creații la fel de valoroase! Să ne revedem, cu bine, și la ediția din 2018 a Festivalului Internațional de Creație «Vrancea Literară»!”, a declarat primarul Iulian Nica.


Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii