Ticker

6/recent/ticker-posts

Editura Zorio a lansat două cărți la librăria Mihai Eminescu din București

Nicolae V. Sălcioara 














Luni, 4 decembrie 2017, de la ora 17 a avut loc o dublă lansare de carte la librăria Mihai Eminescu din Bucureşti. În cadrul evenimentului s-au prezentat publicului scriitorul Petre Crăciun cu romanul Când cimpanzeul devine om şi scriitorul brăilean Virgil Andronescu cu volumul de poezii Necropsie lirică, ambele cărţi fiind publicate la editura Zorio din Bucureşti.

Invitaţi să vorbească despre această carte au fost Andreea-Vichi Marin, realizator al emisiunii Deschis în weekend de la Radio România Actualități, scriitorii Nicolae Rotaru, Ștefan Mitroi și criticul literar Ion C. Ştefan, ultimii trei membrii al Uniunii Scriitorilor din România.

Doina Ghiţescu, actriţă, a interpretat două fragmente din romanul lui Petre Crăciun, domnia-sa introducând publicul prezent în atmosfera unei nopţi feerice ca de poveste. Aceasta a citit, cu deosebitui talent actoricesc şi câteva poeme din volumul Necropsie lirică familiarizând publicul cu stilul de poezie propus de Virgil Andronescu.

Ion C. Ştefan: Am avut, în această seară, deosebita onoare de a vorbi la libraria Eminescu despre cea mai nouă carte lansată de scriitorul Petre Crăciun, pe care o recomand din tot sufletul meu Când cimpanzeul devine om, un roman cu un stil diferit de cele abordate de domnia-sa până acum! Acesta se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi poate trece drept un bildungsroman, dar şi o nouă şi modernă formulă şi formulare a mitului lui Pygmalion, unde Pygmalion este de fapt o femeie, iar Galateea - un bărbat, după transformarea dintr-un cimpanzeu! Mai presus de toate este o poveste despre libertate, ca apanaj al fiecăruia dintre noi dar şi ca dar nepreţuit, la care nu doar trebuie să râvnim, ci şi să ni-l asumăm şi să-l protejăm! Veţi descoperi în carte şi o inevitabilă poveste de dragoste, curată şi ferită de ceea ce oamenii zilelor noastre cred că pot simţi într-o relaţie de cuplu! Şi desigur, în planul de profunzime (împrumut aici un termen din tehnica fotografiei) veţi descoperi societatea noastră cu bune şi mai puţin bune, sufocată de prejudecăţi şi stereotipuri, cu limite şi văduvită de încredere, tabloul mediatic, cu jurnalişti avizi de non-ştiri, plus adevărata junglă! Mulţumesc domnule Petre Crăciun, că am putut vorbi despre această carte-fenomen a dumneavoastră, alături de nume ca Nicolae Rotaru şi Ştefan Mitroi!

 La finalul primei părți a avenimentului Petre Crăciun a mulţumit tuturor invitaţilor cât şi publicului de cea mai bună calitate aflat în sala de lansări a librăriei Mihai Eminescu din București.

 A doua parte a evenimentului l-a avut în centrul atenţiei pe Virgil Andronescu, membru al Mişcării Litera 13 din Brăila. Despre volumul său de poezii intitulat Necropsie lirică au vorbit: scriitorii Petre Crăciun, Nicolae Rotaru,profesorul şi criticul Ion C. Ştefan și Mihai Vintilă redactor-şef al revistei Litera 13.

Mihai Vintilă despre Virgil Andronescu și volumul său.



Virgil Andronescu după ce s-a prezentat, a citit câteva dintre poeziile sale concluzionând: În viaţa mea nu-i deloc poezie, dar, în poezia mea e numai viaţă trăită.















Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii