Ticker

6/recent/ticker-posts

Premiul Literar Internațional Corona III ediţie 2017-2018

Condiţii de participare

Art.1 Premiul anunţă deschiderea înscrierilor pentru toţi autorii italieni, români sau străini care scriu în limba română și în limba italiană (vezi regulamentul pentru limba italiană), domiciliaţi în lumea întreagă.

Art.2 Premiul constă în 3 secţiuni pentru limba română şi în 3 secţiuni pentru limba italiană:

Secț. A Poezie  inedită cu temăimpusă: poezia cuantică
Secț. B Poezie inedită cu temă liberă
Secț. C Carte edită de poezii

Limba română

Secţ. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică
Se poate participa cu o poezie inedită în limba română care are ca subiect lumea cuantică (unică conştiinţă – evoluire conştiinţei – conştientizare cuantică – toţi ca o unică fiinţă - totul este energie, unitate, iubirea este esenţa vieţii – viaţă veşnică – dragoste necondiţionată - iubirea este lumină, lumina este energie, frecvenţele “vibraţiilor” în particule şi unde electromagnetice, legea atracţiei, regenerarea ADN-ului, teoria corzilor, tu eşti izvorul vieţii, matricea divină, putere a gândului -lumea este ceea ce eu gândesc, trăierea momentului şi proiectarea gândului, calea spirituală, etc.).
Poezia trebuie să fie culeasă cu diacritice. Poezia nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată. Poezia va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 2 exemplare, unul fară semnătură plus o altă fotocopie semnată, introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Secț. B Poezieinedită cu temă liberă
Se poateparticipa cu o poezie inedită în limba română având ca temă orice subiect.
Poezia trebuie să fie culeasă cu diacritice.
Poezia nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată. Poezia va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 2 exemplare, unul fară semnătură plus o altă fotocopie semnată, introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Secţ. C Carte edită de poezii
Carte edită de poezii în limba română. Pot în scrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Limba italiană

Secț. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică
Secț. B Poezie inedită cu temă liberă
Secț. C Carte edită de poezii
Art. 3 Taxa de participare
Pentru a ajutaparţial la acoperirea costurilor de organizare, taxa de participare este de € 10,00. Taxa poatesă fi trimisă:
1. prin Western Union, pe numele MihaelaTalabà, Italia.
2. prin transfer de Postepay Nr 5333 1710 1555 5390 pe numele Mihaela Talabà - CF TLBMHL74H59Z129V - Motivul: Premiul Corona;
2. prin virament pe card bancar la  Postepay cu următorul  IBAN: IT46T0760105138201653701658 de plătit pe numele Mihaela Talabà - Motivul: Premiul Corona.
Organizația premiului nu își asumă nicio responsabilitate pentru pierderea barilor trimişi.

Art. 4 Adresă şi termen limită
Se va trimiteprinpoştă la următoareaadresă: Premio Letterario Internazionale Corona, c/o Rocco Leonetti- Bar Ferraro,Viale Italia, n° 12, Trebisacce (CS), cap 87075, Italia, până la data de 18 februarie 2018.

Art.5 Participare
Se poate participa la toate secțiile plătind respectiva sumă pentru fiecare secție.

Art. 6 Traducere
Organizaţia premiului îşi rezervă dreptul de a traduce în italiană / română operele inedite ale câştigătorilor și publicarea lor într-un volum bilingv sau în reviste literare, pe pagina sau grupul Premiului Corona.

Art.7 Pentru participanţii minori este necesară o autorizaţie din partea părinţilor.

Art.8 Inscrierea la concurs
Secretariatul Premiului va trimite printr-o notificare e-mail tuturor autosilo primirea corectă a documentelor. Organizarea Premiului  cere să nu se  aștepte, dacă este posibil, limita  termenului de depunere a lucrărilor, pentru a uşura activitatea juriului.

Art. 9 Premii

Limba română:

Premiul 1:diplomă, coroana de lauri, obiect de artă al artistului Rocco Giuseppe Leonetti, critică literară din partea juriului.
Premiul 2: diplomă, obiect de artă al artistului Marcello La Neve, critică literară din partea juriului.
Premiul 3: diplomă, obiect de artă realizat din argilă de către artista Anna Carmela Leonetti, pachet de cărți, critică literară din partea juriului.
Premiul 4: diplomă și medalie sau obiect de artă
Premiul 5: diplomă și medalie sau obiect de artă

Primii premiați vor fi incluși în cartea de aur.
Va fi desemnat un câștigător absolut.

Art. 10 Premiere
Premierea va avea loc în data de 12 mai 2018 într-o locație care urmează să fie stabilită.

Premiile trebuie să fie ridicate personal de către autori sau de către persoane de incredere. Absența va duce la pierderea obiectelor.Toate premiile care nu au fost ridicate personal sau prin mandatar, nu vor fi trimise și vor rămâne la dispoziția Premiului Literar Internaţional Coroana.

Art.11 Juriul
Lucrările vor fi evaluate anonim. Decizia juriului este definitivă,iar numele juraților se vor anunța la data anunțării câștigătorilor. Juriul se schimbă în fiecare an, parțial sau total. Juriul este format din profesori, poeți, scriitori și artiști naționali și internaționali.

Art. 12 Ştiri cu privire la rezultate
Câștigătorii vor fi anunțați în timp pe e-mail și telefon.
Știri și rezultate vor fi publicate în luna martie 2017 în grupul Facebook: Premio Letterario Internazionale Corona/ Premiul Literar Internazional Corona şi pe blogul: http://traduzionitalaba.myblog.it,  http://premioletterariocorona.myblog.it/.

Art. 13
Fiecare autor,  declară aternitatea și originalitatealucrărilor prezentate și conținutul acestora. Declară de a avea deplinul drept asupra operei depuse și autorizează prelucrarea datelor cu caracter personal sau în conformitate cu Decretul-lege nr. 196/2003. Organizaţia Premiului nu este responsabilă pentru plagiat sau încălcare a legii. Conform legii în vigoare a vieții private, adresele și datele cu caracter personal ale participanțilo rvor fi utilizate exclusiv în scopul atribuirii premiilor.

Art.14DIVERSE
Lucrările nu vor fi returnate. Vor fi excluse automat operele cu temă rasistă sau care incită la violență. Eventualele schimbări ale condiţiilor din regulament vor putea fi reformulate de către Organizația Premiului în baza situaţiilor concrete.

Termen limită 18 februarie 2018

Consilier Rocco G. Leonetti
Preşedintele premiului MihaelaTalabà

Pentru mai multe informatii:
Premio Letterario Internazionale Corona/
PremiulLiterarInternazional Corona
Mobile +39 345 5140320
e-mail: premiocorona@libero.it


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii