Ticker

6/recent/ticker-posts

Câștigătorii Concursului național de poezie Panait Cerna 2017

Lansată în luna septembrie  ediția din 2017 a concursului național de poezie „Panait Cerna”, a XLIII-a, s-a încheiat la inceputul lunii decembrie. Conform regulamentului, lucrările participanților au fost primite în perioada 11 septembrie -30 noiembrie 2017, în zilele de 2 și 3 decembrie fiind efectuată jurizarea acestora.

Președintele juriului a fost scriitorul Ovidiu Dunăreanu, alături de care      s-au aflat poetul Sorin Roșca (ambii membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea) și referentul cultural Bogdan Pascal, ca reprezentant al Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, instituție culturală sub a cărei egidă s-a desfășurat concursul.

La această ediție s-au înscris  83 de participanți din țară. Concursul nu are limită de vârstă, ceea ce îl face atractiv pentru concurenți, regulamentul concursului recunoscându-le acestora deplina libertate de creație.

Premiul „Panait Cerna” , în valoare de 1000 de lei, a fost oferit concurentei Raluca-Ana Prahoveanu, din Brașov licențiată în filologie.

Premiul „Euterpe”, în valoare de 700 de lei, dedicat participanților cu vârste peste 35 de ani, a fost oferit concurentului Petruț Cămui din București.

Premiul „Ars Poetica”, în valoare de 700 de lei, dedicat participanților cu vârste până în 35 de ani, a fost decernat domnișoarei Maria-Alexandra Barbu, în vârstă de 17 ani, elevă a Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”.

Potrivit regulamentului, au fost oferite și două mențiuni, anul acesta pentru creațiile prezentate de Laura Stănică, licențiată în filologie, din Tulcea, (mențiune I, în valoare de 400 de lei), dar și de Andra Mihăilescu, 17 ani, elevă a Colegiului Național „Petru Rareș”, Suceava, membră a Clubului de Poezie „Alecart”, (mențiune II, în valoare de 300 de lei).


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii