Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul școlar BASARABIE- FLOARE DE DOR! – 100 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila organizează în data de 27 martie 2018 concursul școlar de istorie BASARABIE- FLOARE DE DOR! – 100 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA.

Concursul este adresat elevilor de liceu din municipiul Brăila din clasele IX – XII (15-19 ani). Înscrierea echipelor se va face până la data de 22 martie 2018, iar regulamentul și bibliografia de concurs (Ion Țurcanu, “Unirea Basarabiei cu România” , Ed. Tipo Moldova, Iași, 2017) pot fi studiate la sediul Bibliotecii, precum și on-line la adresa http://www.bjbraila.ro/bjpi3/eveniment/basarabie-floare-de-dor/. Concursul de tip cine știe câștigă va fi organizat în 2 etape. Selecția echipelor se face în fiecare liceu, prin intermediul profesorilor de istorie. La concurs va participa câte o singură echipă din fiecare liceu, formată din 3 elevi. Juriul va fi format din profesori de istorie.

Concursul se va desfășura la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila marți, 27 martie, ora 15.00. La finalul concursului câștigătorii vor fi premiați de organizatori cu tablete, rucsacuri, stick-uri memorie și cărți.  Cheltuielile de organizare vor fi asigurate de către Consiliul Județean Brăila, prin Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, premiile fiind asigurate din sponsorizări. Persoană de contact: Ion Volcu, telefon: 0239619590 int. 141.

Sponsorii concursului sunt: Promex SA, Uberum SRL, Restaurant Pomodoro.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii