Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul regional “Pledoarie pentru lectură”, adresat elevilor din clasele II – XII.Ed a II-a Brăila.

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” și Colegiul Economic “Ion Ghica”, organizează a II-a ediție a concursului regional “Pledoarie pentru lectură”, adresat elevilor din clasele II – XII. Coordonatorii proiectului sunt: Doina Mihaela Stanciu, bibliotecar și profesorii Oana Ghețu, Mariana Popescu și Costel Ghețu. Scopul concursului este cultivarea interesului pentru lectură şi a plăcerii de a citi, formarea unui tânăr cu o cultură comunicaţională şi literară de bază, capabil să-şi utilizeze în mod eficient şi creativ capacităţile proprii.

SECȚIUNI :

I.Creație literară ( compunere, eseu, text argumentativ)

II.Creație plastică  ( ilustrarea temei printr-o tehnică la alegere, inclusive fotografie  format A4).

1.CONCURS  pentru elevi  ai ciclului primar cu tema “Pledoarie pentru lectură“ /“Cartea care m-a influențat“.

2.CONCURS  pentru elevi ai ciclului gimnazial cu tema “Pledoarie pentru lectură“ /“Cartea care m-a influențat“.

3.CONCURS pentru elevi ai ciclului liceal cu tema “Pledoarie pentru lectură“ /“Lectură vs tehnologie“.

REGULAMENT:

* Creațiile literare vor fi tehnoredactate pe format A4, format Word, Times New Roman, caractere de 12, la distanță de un rând, margini 2 centimetri, cu diacritice, alb-negru prin respectarea template concurs. Vor fi trimise in format electronic pe adresa de email ghetuoana@yahoo.com.  Lucrările împreună cu Fișa de înscriere, Acordul de parteneriat și un plic A4 autoadresat și timbrat vor fi expediate sau depuse direct la sediul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, P-ța Poligon, nr. 4, Jud. Brăila, la Secția Ludotecă cu menţiunea pentru Concursul “Pledoarie pentru lectură”.

* Fiecare lucrare va fi elaborată individual si va avea intre 1 pagina ( pentru ciclul primar), 1-2 pagini( ciclul gimnazial), 1-3 pagini ( ciclul liceal).

* Prin participarea eseurilor în concurs, participantul declară implicit că lucrarea îi aparține integral și nu a folosit alte surse decât cele indicate de bibliografie.

* Creațiile plastice vor fi realizate pe suport hârtie, format A4 și vor respecta tema concursului. Fiecare lucrare  va avea în colţul din dreapta jos, o etichetă pe care vor fi trecute CU MAJUSCULE următoarele date: titlul lucrării, numele și prenumele elevului, clasa, școala de proveniență, orașul/județul, numele cadrului didactic îndrumător. Lucrările împreună cu Fișa de înscriere, Acordul de parteneriat și un plic A4 autoadresat și timbrat vor fi expediate sau depuse la adresa: Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, P-ța Poligon, nr. 4, Jud. Brăila, Ludoteca cu menţiunea pentru Concursul “Pledoarie pentru lectură”.

* Fiecare cadru didactic poate coordona maxim 5 lucrări ale elevilor.

* Lucrările vor fi jurizate pe categorii de vârstă și pe secțiuni până la data de 20 mai 2018.

* Lucrările, din cadrul ambelor secțiuni, vor fi publicate pe pagina Concursul “Pledoarie pentru lectură”.

* Prin înscrierea în concurs, participantul își oferă acordul de publicare a lucrărilor pe pagina concursului.

* Datele personale ale participanților sunt confidențiale și sunt folosite doar pentru buna desfășurare a concursului.

* Lucrările care nu respectă tema concursului, sau nu aparțin autorului menționat, vor fi respinse.

* Se vor acorda premiul I, II, III și Mențiuni pe fiecare secțiune și categorie de vârstă/clasă.

* Diplomele vor fi acordate până la 31 mai 2018, direct la sediul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, sau prin poștă.

* NU se percepe taxa de participare. Fișa de înscriere și acordul de parteneriat pot fi descărcate de pe site-ul bibliotecii la adresa: http://www.bjbraila.ro/bjpi3/eveniment/pledoarie-pentru-lectura/

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii