Ticker

6/recent/ticker-posts

“ALECSANDRIADA” Ediţia a II-a. Concurs de poezie şi creatie dramaturgică pentru tinerii debutanţi organizat de Filiala USR Bacau.

În perioada 23-26 mai 2018 se va desfaşura proiectul “Alecsandriada”, ediţia a II-a. În programul manifestării este prevazut un concurs de poezie şi creatie dramaturgica pentru tinerii debutanţi din ţară si din spaţiul cultural românesc din afara graniţelor.

Regulamentul concursului
1. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate în volum şi nepremiate la concursurile anterioare, redactate cu diacritice, font Times New Roman, 12- la rând, listate în 3 exemplare.
2. Concursul se adresează tinerilor din România şi diaspora, care nu au debutat editorial în volum şi nu au împlinit 35 de ani.
3. Lucrările se vor trimite până la data de 20 mai 2018 pe adresa: usrbacau@yahoo.com sau cabinet@csjbacau.ro sau revista_plumb@yahoo.com (două fişiere separate, lucrările şi CV) sau, prin poştă, la adresele:
Uniunea Scriitorilor din România Filiala Bacău , Str. Pictor Theodor Aman, Nr. 94, Sc. C/ Cod postal 600164/Loc. Bacău /Jud. Bacău
sau
Consiliul Județean Bacău, Calea Mărășești, nr. 2, loc. Bacău, jud. Bacău,
Cu menţiunea pe plic: Pentru concursul Alecsandriada, ediția a II-a.
4. Lucrările vor purta în loc de semnătură un motto ales de autor. Ele vor fi însoţite de un plic sigilat, având acelaşi motto, şi care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, activitatea literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon şi eventual adresa electronică. Lucrările nu se returnează, ele vor intra în patrimoniul concursului „Alecsandriada.
5. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concursul de poezie (teme la libera alegere) şi dramaturgie cu minimum 5 şi maximum 10 poezii, şi/sau cu un text dramaturgic de maximum 10 pagini, cu referire la viaţa şi opera poetului Vasile Alecsandri.
6. Laureaţii vor fi anunţaţi în timp util pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere care va avea loc la Teatrul municipal Bacovia din Bacău, în data de 25 mai 2018.
7. Organizatorii asigură transportul, cazarea şi masa laureaţilor.
8. Juriul concursului va fi alcătuit din scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
9. Juriul va acorda următoarele premii: 3 premii debut poezie, pentru tineri creatori (până în 35 de ani); 3 premii debut dramaturgie pentru tineri creatori (până în 35 de ani).
10. Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate în revistele de cultură.

Relaţii suplimentare se pot obţine la tel.: 0234-523808 – Filiala USR Bacau.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii