Ticker

6/recent/ticker-posts

Expoziția documentară "Pentru o viață așa cum ți-o dorești, plantează un copac, sădește o floare, ai grijă de natură!"

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila marchează Ziua mondială a mediului înconjurător prin organizarea unei expoziții documentare intitulată "Pentru o viață așa cum ți-o dorești, plantează un copac, sădește o floare, ai grijă de natură!". Expoziția este realizată de Doina Lalu, bibliotecar și poate fi vizitată la parterul Secției de Împrumut pentru Adulți în perioada 5 – 29 iunie a.c.

Tema din 2018 - ''Beat Plastic Pollution'' - pune accentul pe combaterea poluării cu materiale plastice. În timp ce plasticul are multiple utilizări valoroase, oamenii au devenit dependenţi de obiecte din plastic de unică folosinţă, iar acest fapt se soldează cu grave consecinţe asupra mediului, potrivit site-ului http://worldenvironmentday.global. În lumea întreagă, un milion de sticle de băutură din plastic sunt achiziţionate în fiecare minut, iar până la 500 de trilioane de pungi de plastic de unică folosinţă sunt folosite în fiecare an. Totodată 13 milioane de tone de plastic ajung în fiecare an în ocean și jumătate din materialul plastic fabricat este destinat pentru a fi utilizat o singură dată, fiind apoi aruncat.

În fiecare an, în data de 5 iunie, peste 100 de ţări organizează manifestări pentru conştientizarea populaţiei privind problemele de mediu. Începând din 1987, Ziua mondială a mediului înconjurător a fost găzduită de câte o ţară, unde au avut loc festivităţile oficiale la nivel mondial. Cele mai recente astfel de festivităţi au avut loc în Angola, Italia, Brazilia, Norvegia, SUA, Canada. În 2018 aceste manifestări sunt găzduite de India. Accentul care se pune pe ţara gazdă ajută la evidenţierea provocărilor de mediu cu care aceasta se confruntă şi sprijină efortul depus pentru abordarea acestora.

România organizează an de an o serie de manifestări prin care este marcată Ziua mondială a mediului. Printre acestea se numără acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie ecologică, acţiuni de ecologizare, dezbateri şi mese rotunde, distribuiri de fluturaşi şi pliante, concursuri etc., organizate de instituţiile publice locale în parteneriat cu ONG-urile de profil şi autorităţile de mediu.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii