Ticker

6/recent/ticker-posts

Nimic esențial










Alexandru HALUPA

Dacă românul chiar s-a născut poet, atunci s-o demonstreze! Acest lucru mi-l tot zic de ani buni încoace, citind consternat contemporanele producții lirice. Căci DA, despre poezie este vorba și numai despre ea!

Poezia este subiectul nu fierbinte ci incandescent care îi chinuie pe mulți creatori. Nu contează vârsta, profesia, pregătirea sau cultura.Orice este în stare să rimeze casă cum masă, cer cu sper, drum cu fum, oricine are aripile sau zborul frânt și pe deasupra mai găsește și un comentator clement și sensibil în a susține talentul poate fi încadrat indubitabil în rândul poeților/poetelor. Nu se mai ține cont de nimic, contează să publici mai mult decât ai citit, să nu lipsești de la nicio lansare de carte pentru a aplauda pe cei mai slabi sau egali cu tine. Vorba unui bun prieten: slab, pastișă... Contează ca atunci când întâlnești un adevărat maestru, tu să-l asediezi cu pseudoversurile tale până când maestrul te biciuie blând și tu-i întorci spatele ascunzându-te după expresia N-a înțeles nimic!

De la elucubrații la siropoase și penibile versuri de dragoste, de imitații ieftine la dureri și drame inexistente, toate spuse pe hârtia...care trebuie să îndure...

Nu tăiem pătrunjel și avem alături manuscrisul. Nu ucidem plictiseala și în așteptarea pensiei o mai siluim pe Euterpe.

Poezia este blestemul asumat! Catastrofa suavă și bastionul demonilor care-și fumează cărțile de rugăciune! Poezia este ghilotina pe care trebuie s-o respecți... Trag cortina, dau drumul la vârcolaci, sunt cu incisivii pe voi că prea șifonată iese poezia din condeiele multora.

Semnează cel mai neînsemnat dintre poeții lumii: EU.

editorial Litera 13, nr 16/2018,p.3
https://www.litera13.ro/2018/10/litera-13-nr162018.html

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. UN POET DEVASTATATOR , INCISIV , TINE-O TOT ASA ... DOAR ASA VALOAREA IZVORASTE DIN FILONUL ACELA INCHIS IN STANCA CUNOASTERII.

    RăspundețiȘtergere