Ticker

6/recent/ticker-posts

BEFORE BREAKFAST de Eugene O'Neill la Teatrul ”Maria Filotti” Braila

Teatrul ”Maria Filotti” Brăila prezintă joi,  29 noiembrie  2018, de la orele 19.00 și 21.00, la UNTEATRU București ,  recenta premieră cu piesa BEFORE BREAKFAST de Eugene O'Neill , regia Andrei și Andreea Grosu.

Acest proiect special, care în 16 septembrie a deschis cea de a XII a ediție a Festivalului ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila” , reprezintă, atât pentru teatru cât și pentru cei doi regizori , dar mai ales pentru cei doi redutabili actori, Mihaela Trofimov și Richard Bovnoczki, ocazia unei demonstrații teatrale de mare intensitate , emoție și performanță actoricească .

“Partiturile celor două personaje, deopotrivă de dificile, sunt interpretate magistral de cei doi actori aflați în plină maturitate creatoare . In această narațiune , cu accente pe alocuri sfâșietoare , talentul și modernitatea reținută,  dar intrinsecă, a viziunii regizorale, redă dramaturgiei lui O`Neill, nu modernitatea,  ci perenitatea și universalitatea sa.

55 de minute de concentrare și de urmărire cu sufletul la gură , de către spectator, a avatarului acestui nefericit cuplu. Emoție uriașă , inteligență , subtilitate, rafinament, comunicare totală cu spectatorul și o poveste de viață, perfect posibilă. Ingrediente de mare clasă intr-o demonstrație de teatru modern, intrisec și nu exterior !” (Lucian Sabados ) 

Cadrul scenografic, creat cu rafinament de Vladimir Turturică , minimalist dar esențializat și personalizat, devine al treilea “’actor”’ al acestei drame.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii