Ticker

6/recent/ticker-posts

Academicianului Eugen Simion i s-a conferit Medalia de Aur a Filologiei

În 2018, Medalia de Aur a Filologiei îi este conferită Academicianului Eugen Simion, prin votul celor două sute de universități din toată lumea, membre ISP. Este pentru prima dată când medalia îi revine unui specialist român.
 
Conform tradiției, decernarea premiului va avea loc atât în țara natală a laureatului, cât și la Parlamentul European de la Strasbourg, la începutul lui 2019.

Societatea Internațională de Filologie este o organizație științifică non-guvernamentală și non-profit cu scopul promovării cooperării internaționale în filologie. Ideea premiului Medalia de Aur pentru Filologie „Alfred Nobel” s-a născut după ce, în 1927, Henri Bergson a primit Premiul Nobelul pentru Literatură, acordat în mod obișnuit poeților sau romancierilor. S-a hotărât astfel crearea unui premiu dedicat special criticilor literari și lingviștilor.

Acordat inițial la fiecare cinci ani și, apoi, din 2017, anual, Premiul Nobel al Filologiei îi numără printre prestigioșii săi laureați pe Noam Chomsky (2017), Umberto Eco (2001), Roman Jakobson (1981) și Louis Hjelmselm (1956).

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii