COVOARE ROMÂNEŞTI DE LA DUNĂREA DE JOS. STUDIU DE CAZ: JUDEŢUL COVURLUI

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în colaborare cu Asociația Culturală pentru Tradiție, Istorie și Justiție Socială „Casa Rurală Ion Avram Dunăreanu” şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Suhurlui  vă invită miercuri, 12 decembrie 2018, ora 1100, la expunerea cu tema COVOARE ROMÂNEŞTI DE LA DUNĂREA DE JOS – STUDIU DE CAZ: JUDEŢUL COVURLUI.

Arta populară românească este un domeniu complex şi variat, la fel de original şi bogat, ca modalităţi de exprimare, precum cea cultă, creionând viaţa materială şi spirituală a societăţii româneşti, măiestria şi concepţia artistică transmisă din generaţie în generaţie.

La Dunărea de Jos, ţesutul a ocupat un loc aparte în cadrul preocupărilor casnice ale femeilor de odinioară, covoarele ţesute la războiul din lemn orizontal, constituind o categorie de piese valoroase, remarcabile prin varietatea şi rafinamentul cu care au fost decorate.

Expunerea cu tema menţionată mai sus, intenţionează conştientizarea elevilor cu privire la păstrarea, în forme cât mai puţin alterate, a acestui meşteşug tradiţional. (muzeograf Ionela Daniela Antohe)

Activitatea se va desfăşura la Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” Suhurlui, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.