Ticker

6/recent/ticker-posts

Helix Robotics Team Brăila se prezintă

Vă pasionează tehnologia? Sunteţi invitaţi cu mic cu mare, sâmbătă, 9 februarie, începând cu ora 10.30, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" la expoziția interactivă „Cum se construiesc roboții” organizată de Helix Robotics Team Brăila. Veţi face cunoştinţă cu cei mai simpatici roboţei şi veţi participa la prezentări, jocuri şi concursuri. Pentru cei mici poate fi acum un moment foarte bun de orientare către o profesie minunată! De asemenea, va avea loc și o expozitie fotografică organizată de Alexia Mihăilă și Silviu Octav Gheorghe, membri în echipa Helix Robotics din cadrul Clubului de Robotică al bibliotecii.

Vă amintim că la Makerspace, un spațiu special amenajat în bibliotecă pentru activități tehnice bazate pe STEM (știință, tehnică, inginerie și matematică), se desfășoară din 2017 Clubul de Robotică, unde adolescenții deprind noi competențe și utilizează echipamente de ultimă tehnologie.

Haideți să-i cunoașteti și să-i încurajați pe liceenii de la Helix Robotics Team Brăila, care se pregătesc pentru compețiția națională BRD FIRST Tech Challenge România de la București, din 24-26 martie 2019.  Echipele câștigătoare la competiția națională vor fi prezente la Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, S.U.A., care reunește sute de echipe din peste 80 de țări. În circuitul global al competițiilor FIRST Tech Challenge, România se poziționează pe locul 3 ca număr de echipe participante, după Statele Unite ale Americii și China. Iar echipa de Robotică care a reprezentat România a cucerit aurul și locul 1 mondial în cadrul Olimpiadei Internaționale de Robotică - FIRST Global Challenge 2018. În acest an, tema competiției internaționale este FTC ROVER RUCKUS, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete.

Echipa din Brăila are următoarea componență: Mădălina Ștefu, Diana Trifu, Alexia Mihăilă, Andreea Găitan, Denis Andrei Chiriac, Andrada Badea, Wiliam Toader, Mihnea Sofrone, Simon Pîrlog, David Drăghici, Sebastian Roșioru, Mihnea Iordache, Bogdan Custură. Coordonatorii Helix Robotics Team sunt: prof. Adriana Mihăilă, prof. Florina Marin și ing. Gheorghe Octavian Silviu.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii