Subscribe Us

Conferința „SITUL ARHEOLOGIC VÂNĂTORI-LA JOLICĂ, JUD. GALAȚI. CERCETĂRI NOI, ALTE PERSPECTIVE” susținută de dr. Sorin-Cristian AILINCĂI la Muzeul Galați


Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită joi, 21 martie 2019, ora 12, la conferința „SITUL ARHEOLOGIC VÂNĂTORI-LA JOLICĂ, JUD. GALAȚI. CERCETĂRI NOI, ALTE PERSPECTIVE”, susținută de dr. Sorin-Cristian AILINCĂI, responsabil științific al cercetărilor arheologice.
       
Scopul Conferinței este acela de a informa comunitatea științifică și publicul gălățean despre patrimoniul arheologic al județului Galați, în special despre descoperirile arheologice de la Vânători.
       
Proiectul arheologic Vânători-La Jolică a fost inițiat de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galați, în calitate de instituție organizatoare, în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea și Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” din București.
       
Cercetările arheologice din anii 2017 și 2018 au fost finanțate de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”din Galați, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Proiectul PatCult#RO, rezultatele furnizând informații foarte importante despre cronologia grupurilor culturale de la Dunărea de Jos la sfârșitul mileniului II a.Chr. (dr. Sorin AILINCĂI - Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea)
       
Evenimentul se va desfăşura la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, secţia Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis, lângă Biserica Greacă.

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii