Ticker

6/recent/ticker-posts

Lansarea antologiei de texte SF & F „Captivi în imaginar”

Joi, 21 martie 2019, de la ora 17, la Sala „Fănuș Neagu” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila va avea loc lansarea antologiei de texte SF & F „Captivi în imaginar”. Cartea este rezultatul muncii desfășurate în cadrul Atelierului „Arta de a scrie”, organizat la bibliotecă în perioada martie – decembrie 2018 și coordonat de Elisaveta Drăghici, bibliotecar. Îndrumarea directă a tinerilor a fost realizată de lectorii Mircea Cărbunaru (publicist și scriitor) și Gabriel Leonard Sîrbu (booktuber).

Moderator eveniment: Elisaveta Drăghici.

Prezintă: Georgiana Troia, Mircea Cărbunaru și Gabriel Leonard Sîrbu.

Antologia cuprinde texte scrise de 5 autoare: Ana-Maria Burlacu, Adriana Burlacu, Raluca Mihaela Păcuraru, Eva-Teodora Urluială, Andreea-Florina Voicu. Publicația a apărut la editura „Proilavia” a bibliotecii, anul acesta.

„Volumul «Captivi în imaginar» este o premieră în peisajul cultural brăilean din mai multe perspective. În primul rând, este prima antologie de grup, de literatură science-fiction şi fantasy, care apare după 1990, în Brăila. În al doilea rând, aduce la lumină speranţa apariţiei unui nou val de scriitori SF&F brăileni, după atomizarea prematură a cunoscutului Cenaclu de Literatură şi Artele Imaginarului «Sfera»”, spune Mircea Cărbunaru.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii