Festivalul-concurs international de poezie Brancoveniana, ediția întâi, 2019

Implinirea la data de 15 august a 315 ani de la moartea martirica a Sfantului Voievod Constantin cu cei patru fii ai sai va fi marcata la Potlogi printr-o noua editie a manifestarilor derulate anual sub genericul "Brancoveanu si epoca sa".

Cu acest prilej Cenaclul literar "George Coanda" din Potlogi isi propune sa organizeze prima editie a Festivalul-concurs international de poezie  Brancoveniana, dedicata evenimentului comemorat si figurii Voievodului Martir Constantin Brancoveanu.

Creatiile (1-3 poezii) pentru concurs vor fi editate in Words marimea 14 distanta 1,5 intre randuri si nu vor depasi doua pagini format A-4.

In urma unei jurizari competente, se vor acorda premii, cele mai valoroase poeme urmand sa fie publicate intr-un volum colectiv ce va fi lansat in toamna acestui an. Gala de premiere va avea loc in ziua de 16 august, sarbatoarea crestina a Sfintilor Martiri Brancoveni, la Palatul Brancovenesc din Potlogi.

Creatiile se vor trimite pana la data de 1 august 2019, prin e-mail, la adresele de mai jos, astfel:
- poeziile, fara numele autorilor: <potlogaru@yahoo.com>
- numele autorilor + scurt CV (max 1/2 pag.): <marianilie60@gmail.com>

Adresam tuturor invitatia de a participa la concurs, cu sugestia de a apasa pe taste astfel incat cele trei saptamani la dispozitie sa fie fructificate intr-un mod cat mai lucrativ si rezonant.

Share:

3 comentarii:

  1. Bună ziua! Poeziile pentru concurs trebuie să abordeze această temă istorică sau pot fi pe orice subiect? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trimiteti intrebare pe adresa potlogaru@yahoo.com sau pe marianilie60@gmail.com pentru a primi raspuns de la organizatori.

    RăspundețiȘtergere

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.