Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul-concurs international de poezie Brancoveniana, ediția întâi, 2019

Implinirea la data de 15 august a 315 ani de la moartea martirica a Sfantului Voievod Constantin cu cei patru fii ai sai va fi marcata la Potlogi printr-o noua editie a manifestarilor derulate anual sub genericul "Brancoveanu si epoca sa".

Cu acest prilej Cenaclul literar "George Coanda" din Potlogi isi propune sa organizeze prima editie a Festivalul-concurs international de poezie  Brancoveniana, dedicata evenimentului comemorat si figurii Voievodului Martir Constantin Brancoveanu.

Creatiile (1-3 poezii) pentru concurs vor fi editate in Words marimea 14 distanta 1,5 intre randuri si nu vor depasi doua pagini format A-4.

In urma unei jurizari competente, se vor acorda premii, cele mai valoroase poeme urmand sa fie publicate intr-un volum colectiv ce va fi lansat in toamna acestui an. Gala de premiere va avea loc in ziua de 16 august, sarbatoarea crestina a Sfintilor Martiri Brancoveni, la Palatul Brancovenesc din Potlogi.

Creatiile se vor trimite pana la data de 1 august 2019, prin e-mail, la adresele de mai jos, astfel:
- poeziile, fara numele autorilor: <potlogaru@yahoo.com>
- numele autorilor + scurt CV (max 1/2 pag.): <marianilie60@gmail.com>

Adresam tuturor invitatia de a participa la concurs, cu sugestia de a apasa pe taste astfel incat cele trei saptamani la dispozitie sa fie fructificate intr-un mod cat mai lucrativ si rezonant.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Bună ziua! Poeziile pentru concurs trebuie să abordeze această temă istorică sau pot fi pe orice subiect? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trimiteti intrebare pe adresa potlogaru@yahoo.com sau pe marianilie60@gmail.com pentru a primi raspuns de la organizatori.

    RăspundețiȘtergere