Tema Colocviilor Scrisul Românesc din 2019 este | Realitate și ficțiune, azi.

Tema Colocviilor Scrisul Românesc din acest an se menține în actualitate și își propune să dezbată un subiect de interes al timpului nostru – raportul dintre realitate și ficțiune.

Realitatea concurează imaginația și tinde să o depășească, într-un moment în care inteligența artifi cială, robotica și explozia tehnologică fac posibile cele mai aventuroase vise.

Confuzia informațiilor, propaganda politică de o natură sau de alta, asaltul știrilor false vehiculate pe diverse canale mediatice și rețele de socializare creează o realitate paralelă folosită de diverse autorități în a altera adevărul și a infl uența grupuri sociale. Pe de altă parte, fi cțiunea în literatură pierde tot mai mult teren.

Imaginația nu mai pare să fi e de ajuns. Nu mai există tihna de a citi romane de atmosferă sau povestiri fantastice când timpul e dat cu repezitorul iar realitatea e invadată de supra-realism.

Colocviile Scrisul Românesc vor avea loc la Craiova în Octombrie 2019.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.