Ticker

6/recent/ticker-posts

Dubla lansare a volumelor „Încătușați în cuvinte” și „Haiku răstignit”, semnate de Tudorița Tarniță.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită miercuri, 11 decembrie 2019, ora 17.00 la dubla lansare a volumelor „Încătușați în cuvinte” și „Haiku răstignit”, semnate de Tudorița Tarniță.

Prezintă:
Hugo Mărăcineanu, artist plastic
Vergil Matei, scriitor
Mihai Vintilă, editor.

Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul bibliotecii.

Seara va cuprinde un recital de poezie cu actrița Wanessa Radu și muzică folk în interpretarea lui Florin Lazăr.

Volumul de publicistică intitulat „Încătușați în cuvinte” se adaugă titlurilor din 2017 și  2018 „Cobai într-o scoică” și „Manual de știri – cum să ne tărâm prin viață”,  fiind menit a contura istoria recentă consemnată de autoare în paginile cotidianului „Obiectiv – Vocea Brăilei”, unde lucrează ca redactor. „Cronicarul indignat, care vede totul prin prisma normalității, nu poate rămâne indiferent la grozăviile zilei. Și atunci luptă cu singura sa armă – cuvântul” – spune editorul Mircea Vintilă în prefața cărții.

“Haiku răstignit” este al treilea volum al autoarei care conține poeme în stil haiku, după “Semnul Mandalei” și „Muguri de bonsai”, publicate tot la Editura InfoEST. „Venită din Țara Soarelui Răsare, formula aceasta de meditație lirică își face simțită prezența în spiritul limbii române plină de adâncimi și valențe expresive.  Simboluri, sensuri, amintiri, regrete ori contemplații încărcate de har, poate sunt așternute pe hârtie ca niște picuri de suflet care să ne smulgă din alienarea cotidiană” – ne împărtășește în deschiderea volumului artistul Hugo Mărăcineanu, care a ilustrat sugestiv aceste poeme.

În afara cărților deja menționate, Tudorița Tarniță a mai publicat în perioada 2017-2018  volumele de poezii: „Câmpia din noi”, „Micropoeme”, „Pe diagonala cuvintelor”. Vă așteptăm la Sala „Fănuș Neagu”, et. 3, la sediul bibliotecii din Piața Poligon nr.4.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii