Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul Cântecului Popular Românesc "Lucreţia Ciobanu" se amâna pentru anul 2021

În contextul pandemiei de COVID-19 şi a prevederilor legale în vigoare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul-Junii" Sibiu a luat decizia de a amâna pentru anul 2021 cea de-a V-a ediţie a Festivalului - Concurs al Cântecului Popular Românesc "Lucreţia Ciobanu", programată iniţial să se desfăşoare la Sibiu, în perioada 27-29 aprilie 2020.

Le mulţumim tuturor tinerilor solişti care au răspuns la apelul nostru de înscriere în concurs, precum şi furnizorilor de servicii şi colaboratorilor care au înţeles gravitatea situaţiei. Sperăm că vom depăşi, cu toţii, cu bine, această perioadă dificilă şi că ne vom revedea sănătoşi, la marile întâlniri sub semnul artelor spectacolului şi a culturii tradiţionale.

Din respect pentru publicul nostru, din dorinţa de a aduce alinare celor care sunt singuri şi speranţă celor pe care îi încearcă tristeţea, vom oferi o ediţie specială, online, a Festivalului "Lucreţia Ciobanu". Astfel, în zilele de 29, 30 aprilie, respectiv 1 mai a.c., începând cu ora 20.00, vă invităm pe canalul de Facebook Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului şi canalul de youtube Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului pentru a vă bucura de cele mai frumoase selecţii din cadrul ediţiei 2019 a festivalului nostru.

Totodată, vă reamintim că suntem zilnic #Împreună, prin canalele de comunicare online, cu activităţi pentru copii, în spiritul culturii tradiţionale; cu spectacole şi festivaluri ale Junilor Sibiului, pe care toată lumea aşteaptă să le revadă; cu reţete tradiţionale, culese chiar din satele sibiene şi cu obiceiuri, meşteşuguri, cântec, joc şi voie bună, imortalizate de-a lungul anilor, în vatra satului, în timpul cercetărilor în teren. Oriunde ne-am afla, rămânem uniţi, român cu român.

"Ne dorim să fim zilnic aici pentru dumneavoastră, publicul nostru drag, pentru că vă iubim, vă preţuim şi la sănătatea tuturor ne gândim! Acum, în clipe de cumpănă, este datoria noastră să vă fim alături prin evenimente culturale de calitate, aşa cum v-am obişnuit. Dar de data aceasta, nu vă vom invita în săli de spectacol sau în aer liber, nu vă vom întâlni în sate, în timpul cercetărilor, ci vom fi #împreună în casele dumneavoastră, prin intermediul mijloacelor de comunicare online", declară Silvia Macrea, manager CJCPCT "Cindrelul-Junii" Sibiu.

sursa AmosNews

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii