Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul Naţional de Literatură Marin Preda - ediţia a XVII-a, 15 și 16 octombrie 2020 -

Consiliul Judeţean Teleorman şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, în parteneriat cu revistele: „Luceafărul de dimineaţă”, „Proza 21”, „Neuma”, „Argeş”, „Bucureştiul literar şi artistic”, „Mozaicul”, „Litere”, „Pro Saeculum”, „Sud” şi „Caligraf”, organizează Festivalul Naţional de Literatură „Marin Preda”, ediţia a XVII-a, ale cărui manifestări finale urmează a se desfăşura în zilele de 15 şi 16 octombrie 2020, la Alexandria şi la Siliştea-Gumeşti.

Festivalul îşi propune să omagieze personalitatea scriitorului Marin Preda, la împlinirea a 40 de ani de la moarte, și să promoveze prozatori de talent, care nu au debutat în volum. În cadrul concursului de proză scurtă, organizat cu acest prilej, se acordă următoarele premii:
- Premiul „Marin Preda” şi Premiul Revistei „Luceafărul de dimineaţă” (în valoare de 1000 lei);
- Premiul I şi Premiul Revistei „Proza 21” (în valoare de 800 lei);
- Premiul I şi Premiul Revistei „Neuma” (în valoare de 800 lei);
- Premiul I şi Premiul Revistei „Argeş” (în valoare de 800 lei);
- Premiul al II-lea şi Premiul Revistei „Bucureştiul literar şi artistic” (în valoare de 700 lei);
- Premiul al II-lea şi Premiul Revistei „Mozaicul” (în valoare de 700 lei) ;
- Premiul al II-lea şi Premiul Revistei „Litere” (în valoare de 700 lei) ;
- Premiul al III-lea şi Premiul Revistei „Pro Saeculum” (în valoare de 600 lei);
- Premiul al III-lea şi Premiul Revistei „Sud” (în valoare de 600 lei) ;
- Premiul a III-lea şi Premiul Revistei „Caligraf” (în valoare de 600 lei).

Prozele scurte premiate vor fi incluse într-un volum, ce va fi lansat în cadrul manifestărilor finale ale festivalului; de asemenea, vor fi publicate de revistele partenere.

Concurenţii vor trimite 1-3 proze scurte pe suport de hârtie, care nu pot depăși 15 pagini în total, culese cu font 12 (Normal, Times New Roman, 1.5 Space), în câte 10 (zece) exemplare, semnate cu un motto, acelaşi motto figurând şi pe un plic însoţitor, conținând o fişă cu datele de identificare ale autorului: numele şi prenumele, data şi localitatea naşterii, adresa poştală, adresa de e-mail şi numărul de telefon mobil, precum şi un CD cu textele trimise, inscripţionat cu acelaşi motto.

Lucrările pentru concurs vor fi trimise, până la data de 1 septembrie 2020, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, str. Ion Creangă, nr. 52-54, 140056 – mn. Alexandria, jud. Teleorman, cu menţiunea „pentru concurs”.

În funcție de situația determinată de criza Covid-19, organizatorii pot să aleagă varianta finalizării doar a concursului de proză scurtă, realizându-se jurizarea lucrărilor, acordarea premiilor și editarea caietului premianților, procedură care va fi comunicată online. În acest caz, laureații urmează să primească diploma, suma în bani și caietul premianților.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii