Ministerul Culturii vrea să cumpere lucrări de artă contemporană


Ministerul Culturii va implementa, prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), instrumente de achiziţie de artă contemporană pentru patrimoniul cultural, prin care să stimuleze producţia şi să tezaurizeze arta contemporană pentru muzee şi colecţiile statului.

"Am decis să venim în sprijinul artiştilor plastici contemporani a căror activitate, de participare cu lucrări la bienale, saloane de artă sau târguri de artă, inclusiv cu vernisaje în spaţii neconvenţionale, a fost suspendată. Ministerul Culturii va implementa instrumente de achiziţie de artă contemporană, pentru patrimoniul cultural prin care să stimuleze producţia şi să tezaurizeze arta contemporană pentru muzee şi colecţiile statului. Ca urmare, Ministerul Culturii va susţine achiziţia de lucrări de artă plastică, prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), şi va aproba suplimentarea cu 2.000.000 lei a bugetului MNAC pentru anul 2020. În acest fel vom debloca situaţia potrivit căreia arta contemporană nu a mai fost inclusă în patrimoniul statului prin achiziţie, încă din anul 2008", a scris, pe Facebook, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.