Brăila - Premieră la Teatrul de Păpuși

 

Așa cum v-am promis ne revedem din nou în sala de spectacole și nu oricum: avem plăcerea să vă invităm, responsabili și în siguranță, duminică 13 septembrie 2020, ora 11:00 la premiera piesei “Cântecul privighetorii”, adaptare după H.C. Andersen.

Scenariul și regia spectacolului aparțin d-lui Toma Hogea, scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și muzica de Cári Tibor.

Din distribuție fac parte: Iulian Gheorghe, Ioana Popescu, Elena-Gabriela Picuș, Sofia-Gabriela Cătrună, Aurora Popescu, Valentina Lepădatu și Ștefana-Mihaela Niță.

“Teatrul “Cărăbuș” din Brăila, aduce la rampă un spectacol pentru copii, un nou spectacol de animație - “Cântecul privighetorii” spectacol cu actori, păpuși, măști, muzică originală, o adevărată lume de basm. Împăratul Chinei, află că există o privighetoare, cu un glas unic, vrăjit. 

Acest experiment teatral, pentru trupa actorilor brăileni, va fi o provocare, un “exercițiu” scenic, sper, o bucurie reciprocă, de a descoperi noi forme și sensuri teatrale, specifice Teatrului pentru Copii și Tineret. Întâlnirea mea fericită cu colaboratorii de mare ținută artistică/profesională: scenograful Mihai Pastramagiu, compozitorul Cári Tibor și, nu în ultimul rând, proiecțiile spectacolului - Sebi Țineghe, mi-au creat starea minunată de comfort, a căutărilor, a redescoperirilor, a unui nou univers scenic.” – a afirmat regizorul Toma Hogea.

Spectacolul se dorește a fi unul modern, cu imagini și cadre teatrale, specifice universului inconfundabil al Chinei: rafinament, eleganță, stil, o coloană sonoră, cu atmosfera și tonurile specifice muzicii asiatice, totul într-o simbioză/armonie perfectă. Dramatizarea, scenografia, muzica, interpretarea actorilor, toate componentele spectacolului, ne vor duce într-o lume mirifică, un tărâm nou, plin de sensuri, de poezie. 

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.