Ticker

6/recent/ticker-posts

O nouă aventură “Ernest și Celestine la muzeu” de Gabrielle Vincent

Luna decembrie aduce în dar o nouă poveste din seria Ernest și Celestine - “Ernest și Celestine la muzeu” de Gabrielle Vincent. Din aceeași serie fac parte “Ernest și Celestine l-au pierdut pe Simeon” și “Ernest și Celestine la picnic”. La muzeu, la picnic și prin zăpadă, ursul Ernest și șoricica Celestine încălzesc inimile copiilor cu duioșia lor. 

În aceasta nouă aventură, cei doi prieteni merg la muzeu și admiră tablouri celebre. Fascinat de operele de artă din jur, ursul Ernest uită pentru o clipă de micuța Celestine, care se rătăcește prin sălile imense. După o căutare cu suspans, paznici adormiți și câteva lacrimi, cei doi prieteni se regăsesc și înțeleg cât de mult țin unul la altul. 

“Ernest și Celestine sunt asemenea nouă: își pierd lucrurile, se rătăcesc sau se îmbufnează din te miri ce. Dar toate poveștile lor se termină cu o îmbrățișare sau o declarație de prietenie. Totul e bine când se termină cu bine!” ne spune Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

Ursul Ernest și șoricica Celestine sunt printre cele mai îndrăgite personaje din literatura europeană pentru copii. Ilustrate în acuarelă, poveștile lor surprind întâmplări din viața oricărui copil: micile bucurii sau dezamăgiri, pierderea unei jucării, capriciile zilnice. Textul simplu și puterea evocatoare a imaginilor pastelate fac din această serie de povești o capodoperă de mare sensibilitate și o primă școală a vieții pentru micii cititori.

Gabrielle Vincent este pseudonimul sub care a publicat cărți pentru copii pictorița belgiană Monique Martin (1928-2000). În anii ’80, Monique Martin s-a dedicat cu pasiune ilustrației de carte pentru copii și a devenit creatoarea unor albume memorabile.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii